POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Axén: "Jäkligt skönt att ta poäng"

Gais behövde ta en poäng mot Malmö för att säkra spel i Allsvenskan också 2010. Den kom också via 1-1 och efteråt var Alexander Axén både lättad och lite orolig.

- Vi har gamblat stenhårt för att få den här poängen. Vi kommer att ha massor av skador till nästa match, så vi får väl se hur vi får ihop det. Men vi tog en poäng och det var skönast av allt, säger Axén till PPV.

Mötet på Gamla Ullevi mellan Gais och Malmö inramades av drygt 11 000 åskådare.
Gais var ute efter den efterlängtade poängen som skulle göra att laget spelar i Allsvenskan också 2010.
Efter en trevande inledning, där Malmö hade mest boll men som bara skapade några halvchanser klev Gais framåt i planen och i den 24:e minuten gick Mattias Lindström på avslut med en hårt skruvad boll som letade sig in förbi Malmös reservkeeper Dusan Melicharek.

Känslan var ändå att det var bara en tidsfråga innan Malmö skulle göra ett kvitteringsmål. Och efter matchen var Gaistränaren Alexander Axén riktigt kritisk mot sitt lag.
- Vi är inte med i den här matchen någon gång. Dåligt passningsspel och dålig rörelse. Ingen kan påstå att det inte var rättvist. Men vi behövde en poäng och den tog vi och det är skönt, sade Axén.

- Hade vi haft någorlunda koncentration hade vi kunnat gjort 2-0 när Malmö flyttade upp. Vi måste kunna stoppa in bollarna bakom deras backlinje på ett bättre sätt och utnyttja det.

Men i stället för 2-0 var Malmöpressen enorm i den andra halvleken. Skåningarna trummade på för en kvittering men allt som oftast smet bollen utanför Dime Jankulovskis målram.
Scenariot började likna det som syntes mot IFK Göteborg i måndags.

Men med en minut kvar på ordinarie matchtid blev Daniel Larsson nedtryckt i Gais straffområde och domaren fann ingen annan råd än att peka på straffpunkten.
Wilton Figueiredo satte på ett mycket säkert sätt bollen till 1-1.

- Vi är klart nöjda att vi fick in den till slut. På det stora hela är vi värda att vinna. Vi ger verkligen allt och det är fin moral som killarna visar. Vi borde haft tre poäng med oss, sade Malmös lagkapten Daniel Andersson till PPV.

1-1 gör att Malmö FF kan glömma fjärdeplatsen som leder ut i Europa.
- Ja, nu är det kört för fjärdeplatsen. Vi förlorade mot IFK Göteborg när vi hade lite oflyt och bara en poäng idag.

Publicerad 2009-10-23 kl 20:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå