Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
32v

Axén: "Övertygad om att Christiansen kommer lyfta MFF jättemycket"

Foto: Bildbyrån

Anders Christiansen är tillbaka i Malmö FF.
En kanonvärvning, menar C Mores expert Alexander Axén.
- Jag är säker på att han kommer lyfta Malmö jättemycket, säger Axén.

Efter ett halvår i belgiska Gent är Anders Christiansen nu tillbaka i Malmö FF, där han skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2022.

- Det betyder jättemycket för MFF med självförtroendet de får i och med värvningen. Sedan är det också en spelartyp som de inte har haft, en som kan förändra matchbilder, göra poäng och hamna i bra positioner. Så det är klart att den betyder jättemycket för dem, säger C Mores expert Alexander Axén om värvningen.

Christiansen utsågs till allsvenskans mest värdefulla spelare förra året. Tror du att han kommer vara seriens bästa spelare i år?
- Det är jag inte säker på. Men jag är säker på att han kommer lyfta Malmö jättemycket.

När Christiansen lämnade MFF efter säsongen 2017 kom han till ett Gent som var mitt uppe i säsongen. När han nu lämnar klubben är det MFF som är mitt uppe i sin säsong.

- Normalt brukar sådana spelare vara jätteslitna, men de har haft en skadeperiod och suttit en del på bänken. Jag tror att han har fått den vila han behöver och att det inte kommer vara någon större fara. Det är klart att det kommer ta lite tid att komma tillbaka, men det finns gott om tid nu i och med VM, så det kommer inte vara någon fara, säger Axén.

Han har haft det tufft med speltid i Gent och har bara gjort fyra ligamatcher. Vad betyder det?
- Om man kommer till en ny klubb är det jättejobbigt - men om man kommer till en nygammal klubb är det lite lugnare. Man känner igen allt och vet hur det funkar på träningsplanen och på arenorna, och man har mött många av lagen förut. Det är bara en fördel att man kan börja om. Ibland kan det bli stress för att förväntningarna är enorma, men alla vet vad han har gjort. Jag tror att han kommer komma med självförtroende och att det kommer rulla på för honom sett till den personen han är.

Publicerad 2018-06-09 kl 12:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons