Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Axéns mittbacksexperiment: ”Litar på Alex”

Erik Johansson gjorde på lördagen sin första allsvenska premiär – och han gjorde det som ett experiment. - Han passar bra där medan Lundgren är borta, säger Gais tränare Alexander Axén.

Allroundskicklige Erik Johansson blev nödlösningen som mittback i premiärderbyt mot Häcken (0-0). Till Gais från Falkenberg FF under sommaren och han har imponerat direkt som både yttermittfältare och anfallare. Men när nya säsongen nu drog igång i lördags startade Johansson varken som ytter eller anfallare – utan i en mittbacksroll.

I lagkaptenen Fredrik Lundgrens skadefrånvaro i premiärderbyt mot Häcken fyllde Gais tränare, Alexander Axén, försvarsluckan intill engelsmannen Callum Angus – med Erik Johansson. – Johansson kan spela på många olika positioner och det här var bästa lösningen. Han passar bra där medan Lundgren är borta, säger Alexander Axén till FotbollDirekt.se.

Gais-tränaren är nöjd med Johanssons försvarsinsats i premiärmatchen och vill inte alls se experimentet som en chansning. – Med tanke på att han bara spelat 5-6 matcher på den positionen skötte han sig utmärkt. Han har en bra passningsfot och spelade bra bredvid Angus.

Kommer han användas i en annan roll när Lundgren kommer tillbaka? – Ja, offensivt bra spelare ska spela så högt upp i banan som möjligt, säger Axén.

Erik Johansson själv trivs i mittbacksrollen och är nöjd med sin premiärinsats men tycker att han borde ha gjort mål. – För egen del kändes det stabilt, jag har spelat en del matcher som mittback på försäsongen och Callum är en bra spelare att ha jämte sig.

– Vi kom igång i andra halvlek och lyckades skapa en del chanser mot slutet, bland annat hade jag en nick som jag borde ha satt.

Hur ser du på mittbackrollen långsiktigt, vilken är favoritpositionen? – Ja, jag har fått den frågan ofta nu det senaste, men just nu litar jag bara på att Alex sätter mig på den positionen som är bäst för laget, avslutar diplomatiske Johansson.

Fredrik Tillberg

Publicerad 2012-04-02 kl 13:07
Annons
Annons
Annons