Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Axéns vapendragare gör succé

De två senaste säsongerna har Gais varit ett lindansargäng. Men den här säsongen har det hänt något och lagkaptenen Fredrik Lundgren avslöjar en hemlighet bakom framgången.

- Vi har fått en individuell tränare i Kjell Pettersson som har gjort att en ganska stor skillnad. Jag tycker att alla har tagit ett steg framåt indivduellt, säger lagkaptenen Fredrik Lundgren till FotbollDirekt.se.

Gais tog som bekant, under förra säsongen in Benny Lennartsson som konsult till Alexander Axén och sakta men säkert vändes skutan åt rätt håll.
Den här säsongen har startat betydligt bättre för Gais men enligt Lundgren så började lagets bättre spel redan under hösten förra säsongen.
- Tittar man på hur vi spelade rent spelmässigt så spelade vi ganska bra redan under förra hösten men vi fick inte så mycket poäng med oss.

Det har laget fått den här säsongen och är nu bästa Göteborgslag i Allsvenskan med en placering på den övre halvan av tabellen och med bara tre poäng upp till andraplatsen.
Utvecklingen har varit påtaglig och Fredrik Lundgren framhåller Kjell Pettersson som en stor del i den framgången.
- Vi minskade på truppen men samtidigt lade vi fokus på individuell utveckling i och med värvningen av Pettersson.

- Han har en helt annan roll än vad Lennartsson hade. Kjell har varit duktig på den indivduella utvecklingen.

Lundgren vill dock framhålla att förtroendet för Axén som tränare också har bidragit till framgången.
- Vi visade både från spelarhåll och från klubbledning att vi trodde på honom även när det gick tungt. Han har fått tid på sig och det ser vi resultatet av nu. När han kom hit fick han ärva ett lag och det tar tid att sätta sin egen prägel på ett lag.

- Vårt spel har utvecklats under de två senaste åren och när vi får med oss resultaten så går det som det nu gör. Och även om vi förlorat två matcher med 0-3, så har vi ändå inte gjort våra spelmässigt sämsta matcher i de matcherna.

Publicerad 2010-04-29 kl 17:21
Annons
Annons
Annons