POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Azelius slår tillbaka: ”Det var inte slarv - man kan alltid jiddra efteråt”

Foto: Bildbyrån

Henrik Larsson valde att hoppa av efter verbala påhopp.
Efteråt menar Alexander Axen att HIF kunde frågat supportrar om en anställning av ”Henke”, något ordföranden Krister Azelius inte håller med om.
- Man kan alltid jiddra om det efteråt, säger han till Kvällsposten.

Helsingborg valde att ta tillbaka Henrik Larsson som huvudtränare tidigare i år som ersättare till Peo Ljung. Men Larsson blev inte långvarig på posten, då han i augusti valde att hoppa av uppdraget självmant. Detta efter att han utstått ”verbala påhopp”.

C Mores expert Alexander Axén menade i en intervju med Sportbladet att HIF borde ha frågat supportrarna innan de tog tillbaka ”Henke” med tanke på uppbrottet efter att laget åkt ur allsvenskan 2016. Då tog sig maskerade personer in på planen efter kvalförsluten mot Halmstad för att dra över tröjan av Jordan Larsson, Henriks son. Tränaren fick då själv mota bort personerna från planen.

- Det hade varit ett samtal till kortsidan för att höra om hur reaktionerna skulle bli om man tog tillbaka Henke. Jag tycker man tar det samtalet med fansen i respekt till personen som man ska anställa. Man måste tänka på hans säkerhet. Vad trodde de? sa Axén.

Helsingborgs ordförande Krister Azelius håller inte med Axén. Han menar att det inte går att flytta ett sådant beslut till personer utanför föreningen.

- Jag ska säga att jag har stor respekt för Axéns kommentar men det var inte slarv av oss. Vi tog hänsyn till det här och talade både internt och med Henrik om det. Så slarv var det inte, där håller jag inte med, säger Azelius till Kvällsposten.

Han tycker inte heller att klubben borde resonerat annorlunda, med tanke på hur utfallet blev.

- Allting styrs utifrån hur det blir, och så som det blev var rekryteringen inte lyckad. Hade vi vetat det på förhand skulle det ha påverkat oss. Ett drömscenario vore att hur det slutade 2016 skulle vara bortslopat, men nu blev det inte så och.

Helsingborg valde att ersätta Larsson med Olof Mellberg, som skrev på ett kontrakt över säsongen 2021.

Publicerad 2019-09-12 kl 11:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå