POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
5d

Badji byter klubb - gynnar Djurgården: "Tror det rör sig om miljonbelopp"

Foto: Bildbyrån

Aliou Badji säljs vidare från Rapid Wien till Al Ahly.
Då hoppas Djurgården på kassaklirr.
- När vi släppte honom var det här en viktig del i förhandlingen, säger sportchefen Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Mellan 2017 och 2019 spelade Aliou Badji för Djurgården. Forwarden såldes sedan till Rapid Wien och i förhandlingen med den österrikiska klubben fick de blårandiga in en vidareförsäljningsklausul på hela 25 procent, enligt Expressen. Nu går 22-åringen vidare i karriären. Den egyptiska storklubben Al Ahly har presenterat Badji på sin hemsida.

Djurgården sålde Badji till Rapid Wien för 1,5 miljoner euro (nästan 16 miljoner kronor), enligt österrikiska Kurier. Tidningen skriver att Rapids mål i förhandlingarna med Al Ahly var att inte gå med förlust på Badji och El-Ahly.com hävdar att man lyckades med det. En övergångssumma på mellan 2 och 2,2 miljoner euro rapporterar den egyptiska nyhetssajten om.

Om Djurgården har rätt till procent på hela övergångssumman eller bara det belopp som överstiger vad Rapid Wien betalade för Badji är oklart. Men Djurgårdens sportchef Bosse Andersson räknar med att den nya affären gynnar hans klubb.

- Om det är summorna som jag har hört att det rör sig om så är det här bra för Djurgården, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

Vad kan du säga om de pengarna ni får, handlar det om miljonbelopp?
- Utan att veta helt så tror jag att det rör sig om miljonbelopp.

Hur känns det att få in sådana här pengar?
- Det är alltid kul. När vi släppte honom så var det här en viktig del i förhandlingen. Sen är det inga pengar man räknar med, men det är alltid kul när det verklighet av en sådan här grej.

Djurgården får in ytterligare en liten slant, troligtvis i 100 000/200 000-kronorsklassen, i solidaritetsersättning för Badji.

På 34 matcher för Rapid Wien gjorde Badji nio mål.

Publicerad 2020-01-16 kl 14:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå