POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Bahoui före plan efter operationen: "Snart på en plan nära dig"

Foto: Bildbyrån/Alexander Rosenlund

MARBELLA. Åtta månaders frånvaro, lät det från AIK-håll.
Nabil Bahoui gör dock stora framsteg och tror att det kan gå fortare.
- Snart på en plan nära dig, säger han skämtsamt i en intervju med Fotbollskanalen.

Tidigare under vintern var olyckan framme för Nabil Bahoui. Under ett träningspass landade han så illa att det skulle visa sig att operation var nödvändig. AIK:s besked: Runt åtta månaders frånvaro.

 - Jag landade på en träningskon. Ingen var på mig eller någonting. Jag landade på en kon och kände direkt att något var fel, har Bahoui tidigare berättat i en intervju med Aftonbladet.

Bahoui är dock med övriga laget i Marbella och det har onekligen sett ut som att han kommit långt på bara två månader. Under måndagen drillades han av naprapaten Luis Oyarzo som höll ett gummiband runt höften på Bahoui samtidigt som anfallaren gjorde löpningar utmed sidlinjen.

Bahoui själv bekräftar att det så här långt gått över förväntan.

 - Ibland frågar jag mig om det var rätt skada jag fick på pappret, säger han till Fotbollskanalen. 

AIK har som tidigare beskrivits en restriktiv hållning till att berätta vilka typer av skador deras spelare har. Även i Bahouis fall är det enda man sagt ”underkroppsskada”. 

- Det är tre faser och den första har gått riktigt bra. Sedan får vi se hur andra och sista fasen går. Som du ser har det gått bra. När det är en sådan här långtidsskada så brukar man promenera efter två månader, du ser ju lite vad jag håller på med. Vet inte om det har med läkkött att göra, men vårt läkarteam är också riktigt vasst. 

När man ser dig känns det inte som att det är ett halvår kvar innan spel?
- Jag vill hellre dyka upp och så är folk lite chockade än att jag sätter ett mål och inte håller det. Snart på en plan när dig, säger han och skrattar.

Till sommaren kanske?
- Jag vet att AIK gick ut med augusti ungefär och om du gör ett plus ett… så kanske det blir lite tidigare. Jag säger augusti, men det kan bli tidigare. 

Bahoui gillar att vara på plats med laget, trots att han har en bra bit kvar innan han själv kan kliva in i full träning. 

- Normalt sett kanske man stannar hemma med sjukgymnast men det är skönt, i och med att jag kommit så långt med rehaben, att man får följa med och vara en del av laget. Jag ska in mitt i säsongen och då behöver jag inte den här tiden att anpassa mig, jag går och kollar lite på de som spelar på min position och man kanske inte behöver den extra tiden. Sedan är det en bit kvar. Jag ser fram emot säsongen, det är ett nytt system och vi är mer framåtlutade och det är lite den känslan jag har haft kring AIK sedan jag var liten, man utnyttjar fansen och hemmaplanen och spelar med hög press. Det är lite det AIK är. Det känns bra faktiskt.

Som ersättare till Bahoui har AIK plockat in Jasir Asani, som är på lån sex månader till att börja med. Gnaget har även en köpoption. Bahoui är imponerad av det han sett på träning. 

- Jag har sett på träningarna att han har riktigt fina avslut. Riktigt bra spelare.

Publicerad 2020-02-10 kl 16:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå