Men ett nickmål av Nabil Bahoui gjorde att Gnaget fick med sig en poäng hem till Solna.
- Vi försöker i andra, men det är inte tillräckligt, tycker jag, säger Nabil Bahoui till Discovery+.

Se Sporten med målen från matchen i spelaren.

Örebro har gått tungt denna säsong, och agerade tidigare i sommarfönstret genom att plocka in två tunga förstärkningar i Jiloan Hamad och Nahir Besara. I dag var båda nyförvärven uttagna i startelvan för första gången - men Hamad tvingades kasta in handduken på uppvärmningen och ersattes av Dennis Collander.

Just Collander skulle sedan ge ÖSK ledningen en knapp halvtimme in i matchen. Efter att Erick Otieno ramlat i straffområdet fick 19-åringen fritt läge att skjuta 1-0 för Örebro. Målet var Collanders första i allsvenskan.

- Skönt att få in första målet. Vi fick en ganska bra start på matchen med målet. Så det var skönt, sade Collander till Discovery+ i halvtid.

- Vi har snackat mycket om att ta oss in i boxen. Bollen studsar lite hur som helst och så var jag på plats. Det var skönt.

AIK hade flera chanser att näta i den första halvleken, men det var svartvit ledning i halvtid av matchen.

I den andra halvleken skulle AIK sedan kvittera. Nabil Bahoui nådde högst på en hörna och fick till en nick som gick i ribban och studsade ner på rätt sida av mållinjen till 1-1.

AIK var sedan laget som låg på mest för att sätta ett segermål, men det skulle inte bli några fler mål i matchen, som slutade 1-1.

- Det var ingen bra första halvlek. Vi försöker i andra, men det är inte tillräckligt, tycker jag, säger Nabil Bahoui till Discovery+ efter matchen.

Resultatet gör att Örebro ligger kvar som sist i tabellen, med två poäng upp till Mjällby på kvalplats. AIK ligger femma i tabellen.

I nästa omgång tar AIK emot Halmstad hemma medan Örebro reser till Uppsala för att möta Sirius.

Örebro: Allain - Ali, Hjertstrand, Skovgaard Larsen, Wright - Seger, Walker, Mårtensson, Collander - Hümmet, Besara.

AIK: Janosevic - Rogic, Lustig, Milosevic, Otieno - Ylätupa, Larsson, Hussein, Bahoui - Radulovic, Stefanelli.