POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Bajen-chefen: ”Går runt i tofflor – bara myser”

Ner som en pannkaka och upp som en sol. Hammarby har rustat rejält under sommaren, och sportchefen Gustaf Grauers har fått det han velat.
– Vi visar att vi inte bara snackar utan har en plan och tar steg framåt hela tiden, säger han.

Hammarby hade precis åkt ut svenska cupen mot Sirius och bara en seger på det åtta senaste matcherna i superettan. Det var fallet inför söndagens Hammarby-seger mot Falkenberg.

Sedan dess har det blivit tre poäng i den matchen, Erik Sundin och Kennedy Bakircioglu har anlänt och Bajen andas optimism igen.
– Lite skillnad mot innan Falkenberg-matchen om man säger så. Så jävla skönt! Jag går runt här nere på Årsta i tofflor med en kopp kaffe och bara myser, säger Hammarbys sportchef Gustaf Grauers när FotbollDirekt.se når honom.

Huruvida det där med tofflorna stämmer låter jag vara osagt, men tofflor eller ej så är det lätt att förstå att Hammarbys sportchef är nöjd med transferfönstret. Ikonen Kennedy är tillbaka och en av Grauers bättre vänner, Erik Sundin, har anlänt från svenska mästarna. Lägg där till succévärvningen av den danske mittbacken Thomas Guldborg Christensen.
– Det ligger hårt jobb bakom allt detta, en lång process. Det är det som gör att det blir så jävla skönt när allt slit äntligen betalar sig. Att det lönar sig, säger Grauers.

Sex spelare in under sommaren plus Christoffer Carlsson till nästa säsong. Hade du räknat med så mycket förändringar i truppen?
– Det är klart att det har funnits en plan bakom det här, men kan kan ju inte veta utfallet av den planen. Vi har många krokar ute samtidigt och om det fastnar en fisk på den ena så drar man upp två andra och slänger i dem i någon annan sjö.

– Vi vet hur vi vill att laget ska se ut och alla vi har tagit in har vi velat ha, i detta fönster eller i nästa. Men det gick inte att räkna med att det dyker upp möjligheter att plocka in Kennedy och Erik. Men när möjligheten väl dök upp så måste man ta den.
– Värvningar vi gjort ska ses i ett sammanhang, kopplade till varandra. Vi vill ju någonstans med det vi håller på med, och värvningarna är inga slumpartade händelser utan kopplade till en medveten strategi som i sin tur är kopplade till en ekonomisk strategi. Vi flyttar framåt hela tiden i den takt vi känner att vi klarar av.

Kennedy Bakircioglu, när kände du att det kunde bli verklighet?
– Det var nog när vi började prata om att han skulle komma ner och hålla igång med oss. Han ville komma och träna med oss och ingen annan, det gav oss också en bra möjlighet att visa upp oss för honom.

– Man kan prata hur mycket som helst i telefon men när han kom ner och träna så blev allt mycket mer tydligt, han ser allt vi gör och vad vi håller på med. Hur vi tränar, taktiska tänket, vårt medicinska team, han får äta Yvonnes goda mat. Ja, allt blir mer påtagligt på bara en dag då än vad alla samtal vi haft med honom via telefon har varit.
– Jag har pratat med Kennedy ända sedan jag blev sportchef och för varje dag vi närmade oss dagen han skrev på så ökade hoppet lite eftersom att han inte tog något av sina andra alternativ.

Sundin då, där gick det lite fortare va?

– Det gick mycket snabbare. Det vet ju alla att jag och Erik är polare och jag har ju – på ett kompisplan – berättat vad vi håller på med och vad vi vill, men sen så blev ju hans situation Helsingborg en katalysator. Då var det såpass krattat att trots att han hade en jäkla massa alternativ så var förarbetet hos oss redan gjort. När det blev skarpt läge var det bara att ”uppgradera” samtalet.

Värvningarna av Kennedy och Sundin signaler ganska tydligt en satsning, inte sant?

– Absolut är det så. Båda visste att den andra var på väg in vilket gjorde att intresset från båda håll ökade. Väldigt förenklat kan man säga att Kennedy kände att ”här har jag en bra spelare att slå bollar på” och Sundin i sin tur att ”här får jag en bra playmaker som kommer bre mackor”.
– Det ger också legitimitet till det vi håller på med. Vi visar att vi inte bara snackar utan har en plan och tar steg framåt hela tiden.

Ni är en bit efter kvalplats, vad är målsättningen resten av året?
– Vi kan inte göra något åt vad BP och Halmstad gör. De tar poängen de tar. Vi kan bara tänka på vårt och göra allt för att spela ihop ett så slagkraftigt lag som möjligt. Målet är förstås att nästa år verkligen ge det en rejäl chans att gå upp.

Publicerad 2012-08-30 kl 12:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå