Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Bajen Fans startar lag i Colombia - med klubbprofilen

Hammarbys supporterförening Bajen Fans startar ett fotbollslag i Colombia för att hjälpa ungdomar ur utanförskap.
Och man gör det tillsammans med klubbprofilen Sebastian Bojassén.
- Väldigt roligt, säger Bajen Fans Christoffer Abrahamsson till Fotbollskanalen.

2011 gjorde Sebastian Bojassén mål på sista sparken i superettan för Hammarby, och räddade laget från negativt kval. Det målet kan mycket väl ha räddat klubbens existens och den förre mittfältaren blev under sina år i den grönvita tröjan en stor publikfavorit. Nu bor Bojassén i Colombia och har inlett ett samarbete med Hammarbys supporterförening Bajen Fans.

Bojassén driver en insamlingsstiftelse vid namn Saturnus och dess fotbollsprojekt Livbojan är något som Hammarby-supportrar nu engagerar sig i. Tillsammans med klubbprofilen startar Bajen Fans ett fotbollslag för ungdomar i staden Andalucia i Colombia. Bajen Fans har via Grow Söderort, som är ett initiativ man samlar sina sociala projekt under, startat en insamling för att finansiera det nya lagets uppstartavgifter och material till spelarna. Inledningsvis vill supporterföreningen få in 23 000 kronor, och redan under tisdagskvällen var 9 000 kronor insamlat.

ANNONS

Christoffer Abrahamsson, Grow Söderorts grundare, berättar för Fotbollskanalen:

- Projektet vill ge barn och ungdomar som lever i misär framtidshopp genom fotbollen. Sebastian har berättat att fotboll är en av de starkaste drivkrafterna i Colombia, för barn och ungdomar. Han vill erbjuda fotboll för att få bort dem från kriminalitet och olika typer av missbruk.

Målsättningen är att laget, som redan nu är igång med träningar, ska bli officiellt under våren eller sommaren. Laget heter Bajen Fans Colombia och kommer att spela i grönvita tröjor med Bajen Fans och Livbojans logga på.

- Efter träningarna ges kostersättning också, eftersom de lever i fattigdom. Då blir det väldigt viktigt att få näringsersättning, också i och med att de tränar. Långsiktigt vill Livbojan och därmed också eventuellt Bajen Fans arbeta för en uppstart av en yrkesskola eller något som gör att ungdomarna både får en idrottsmöjlighet men också en möjlighet att bryta sitt utanförskap genom en sysselsättning, säger Christoffer Abrahamsson.

ANNONS

Det var Bojassén själv som kontaktade Bajen Fans och föreningen tvekade aldrig när den förre spelaren hörde av sig om idén.

- Det är väldigt roligt för oss att få arbeta med en legendar som Sebastian Bojassén, som har gjort ett av de mest viktiga målen i Hammarbys historia.

Se Bojasséns viktiga mål mot Ängelholm 2011 i spelaren ovan

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-03 kl 07:35
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto