Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bajen har inte gett upp Saevarsson: "Men mycket lutar åt att han lämnar"

Foto: Bildbyrån.

På söndag tackas Stefan Batan och Romulo av.
Men inte islänningen Birkir Mar Saevarsson – trots att han av allt att döma lämnar.
- Mycket lutar åt det. Men när det inte är hundra procent klart går vi inte ut med det, säger sportchefen Jesper Jansson till Fotbollskanalen.

På fredagen gick Hammarby ut och komminucerade att både Stefan Batan och brassen Romulo lämnar klubben efter säsongen och att de därför kommer att tackas av under årets sista match mot Halmstad.

En spelare som också flaggat för att han kommer att lämna som Bosman är islänningen Birkir Mar Saevarsson. Saevarsson sa själv till isländska fotbolti.net i augusti att parterna inte enats om ett nytt kontrakt, men enligt sportchefen Jesper Jansson är det ännu inte hundra procent fastställt.

- Det får vi se. Mycket lutar åt det. Men när det inte är hundra procent klart går vi inte ut med det, säger han till Fotbollskanalen.

Men det troliga är att han lämnar?
- Ja, så som jag läst av situationen. Men det vet man aldrig heller i slutändan.

Jansson är öppen med att klubben har svårt att erbjuda islänningen samma nettolön i och med att expertskatten (en lägre skattesats för utländska spelare) slutar gälla då spelaren verkat i Sverige i tre år.

- Du kommer till de lägena, titta på Malmö med Berget och Eikrem, Göteborg med Rieks. Det är en fördel under de tre åren sedan är det svårt att kunna matcha upp nettot, säger Jansson.

En som däremot ser ut att bli kvar är reservmålvakten Benny Lekström:

- Det mest troliga är att Benny blir kvar, det tror jag.

Jesper Jansson har under de senaste dagarna befunnit sig i Sydamerika tillsammans med klubbens scoutingansvarige Mikael Hjelmberg. Om man hittat något av intresse ville Jansson dock inte gå in på.

- Nja, det har varit väldigt bra och lärorikt. Sedan får vi se om det händer någonting. Det är långt tid till nästa år.

Publicerad 2017-11-03 kl 20:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons