POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Bajen-hjältens hårda dom - ''Kan bli värre''

En av Hammarbys största profiler genom tiderna suckar åt kaoset i hammarby. Men det värsta av allt - det lär bli ännu värre.

Billy Ohlsson var under 80-talet Hammarbys stora stjärna och med det en av klubbens absolut största genom tiderna. Billy är lika berörd som alla andra av hoten som i går tvingade fram ordförande Staffan Thorsells avgång.

Men det kommer inte att stanna vid det här. Ohlsson tror att det blir ännu jävligare framöver.
- Det här är inte slutet. Jag är rädd att det kommer bli ännu värre, säger han till FotbollsExpressen.se.

Dödshoten mot Thorsell gör honom både ilsk och uppgiven.
- Man tror inte att det är sant. Det är väldigt olyckligt. Människor som jobbar helt ideellt och ställer upp för idrotten och ungdomen, och sen tvingas ut på grund av supportrar...
- Det känns inte bra, säger Billy Ohlsson.

Och framtidsscenariot är som sagt dystert och han går så långt att han jämför med internationella skräckexempel.
- Det är inget nytt fenomen att det händer saker när det går dåligt. Det har hållit på så här i 15 år och det eskalerar hela tiden. Det här är inte slutet. Jag är rädd att det kommer bli ännu värre, och att supportrarna tar sig in i klubbarna genom att trycka på rätt person.
- Vad jag vet förekommer det nere i Europa att supporterfalanger kommer allt närmare in i föreningarna. Det känns inte bra. När det drabbar ideellt arbetande personer tycker jag det är ett hån.

Lika snabbt medger han att han sällan eller aldrig tar sig ut till Råsunda för att titta på derbyn. Söderstadion är fortfarande okej, men inte nationalarenan.
- Nej, inte på Söderstadion. Däremot var det längesen jag åkte till Råsunda på ett derby. Det är en av orsakerna. Det är för rörigt att ta sig därifrån. Hamnar man på fel gångstig kan man råka illa ut.
- Men jag har ännu inte känt något obehag på Söderstadion. Jag blir bara ledsen när jag går dit och vissa supportrar skämmer ut sig själva och indirekt Hammarby. Det kan ta på mitt hjärta.

Publicerad 2009-10-06 kl 11:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå