POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Bajen öppnar för "Sulan" som ny sportchef: "Ett bra namn"

Foto: Bildbyrån

Hammarby är i full gång med arbetet att hitta en ny sportchef.
En tänkbar kandidat: publikfavoriten Suleyman Sleyman.
- Ett bra namn, säger vd:n Henrik Kindlund till Fotbollskanalen.

Under fredagen meddelade Hammarby att sportchefen Mats Jingblad lämnar sitt uppdrag.

- Det är hans eget beslut. Han har varit här i ett antal år och det är tufft att jobba i en storklubb. Men framför allt har han familjen på västkusten och av det skälet har han känt att det här är rätt. Han tycker väl också att det är en bra tajming att kliva av nu när vi har en ny tränare och transferfönstret långsamt börjar ta slut, säger vd:n Henrik Kindlund till Fotbollskanalen.

Ja, hur tänker ni just kring tajmingen? Fönstret är ju ändå fortfarande öppet?
- Mats kommer vara kvar här fram till att fönstret stänger och den eller de spelarna vi eventuellt har i kikarsiktet - de har vi redan där. Det är inte så att man börjar kolla på spelare i mitten av mars.

- Det är inga problem, det (att slutföra eventuella övergångar) har vi en organisation för. Det är inga konstigheter. Mats kommer också göra klart jobbet och lämna över på ett bra sätt. Det är ganska odramatiskt så. Det blir också bra för den nya sportchefen att komma in i det här läget, den får ganska bra med tid på sig fram till sommaren och inför planeringsarbetet till 2018. Utan att vi styrt tajmingen så är den nog så bra den kan bli när det gäller ett byte av en sportchef.

Har ni redan namn som ni funderar på kring ersättaren?
- Ja, vi har börjat med det. Vi har några namn och tagit lite kontakter. Sen får vi se hur fort det går, vi ska inte stressa in i någonting. Det är en jäkligt viktig roll i klubben, det är viktigare att det blir rätt än att det går fort.

- Styrelsen och jag själv har börjat titta på kriterier, vad det är för profil vi söker. Sen börjar vi titta på namn och en del kommer ju upp direkt medan en del får man via tips. Jag vet hur den här världen funkar, jag har redan fått tips om två namn och det är bara tio minuter sedan vi gick ut med nyheten. Vi vet att det finns ett par personer i fotbolls-Sverige som uttalat är intresserat av jobbet. Det är klart att det är ett stort jobb i fotbolls-Sverige. Så kandidater kommer det nog inte råda brist på

Vill man ha någon som redan varit sportchef och har erfarenhet av det jobbet?
- Det är väl alltid positivt, men inte nödvändigt.

Ett tänkbart alternativ för Hammarby är publikfavoriten Suleyman "Sulan" Sleyman, som tillhörde klubben mellan 1998 och 2008, är utbildad civilekonom och tidigare varit en del av Bajens sportråd.

- Han kan absolut vara ett namn, beroende på vad han själv vill och var han befinner sig i livet och karriären, säger Henrik Kindlund.

Har ni en dialog med honom rent generellt?
- Vi träffas ju regelbundet och känner varandra jättebra. Det är ett bra namn, en fantastisk kille som är smart och erfaren.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-10 kl 10:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå