Bajen på väg mot ny förlust – då kvitterade Bojanic vackert på stopptid

Tidigare i veckan blev Hammarby överkört av FC Midtjylland.
Under lördagen såg Bajen ut att förlora på nytt – men ett fint avslut av Darijan Bojanic på stopptid gjorde att det blev 1-1 mot FC Flora.

I tisdags gästade den danska serieledaren FC Midtjylland Hammarby IP inför fullsatta läktare. Den matchen slutade i en 4-0-förlust för Hammarby där en av målskyttarna i bortalaget var den tidigare IFK-Göteborg anfallaren Lasse Vibe.

I dag, lördag, fick Bajen chans till revansch när laget gästade estländska FC Flora. Hammarby fick ett läge i mitten på den första halvleken när Jean Carlos de Brito hittade Imad Khalili med ett fint inlägg – men en hemmaförsvarare stod emot i nickögonblicket.

0-0 i paus.

Precis som i första halvlek hade Hammarby mycket av bollinnehavet, men den där riktigt vassa chansen saknades. Och i stället för 1-0 till gästerna var det FC Flora som skulle ta ledningen. Efter slarv i Bajen-försvaret letade sig bollen fram till hemmalagets Vladislav Kreida som behärskat prickade in bollen i mål.

Hammarby tryckte på för kvittering i slutet – och den skulle komma. Sent, men den skulle komma. Muamer Tankovic serverade Darijan Bojanic på tilläggstid, mittfältaren fick på ett fint avslut som letade sig in krysset och det var kvitterat.

Direkt efter kvitteringen blåste domaren av matchen, som alltså slutade 1-1.

Publicerad 2020-02-01 kl 15:33