Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bajen-sportchefen: Att byta tränare har inte varit på tapeten

Allsvenskan

Flera Hammarby-spelare är missnöjda med Marti Cifuentes, hävdar Aftonbladet.
Något sportchef Jesper Jansson inte känner till.
- Det är ingenting jag har hört något om, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Hammarby har tre raka matcher utan seger i allsvenskan och står endast på tolv poäng efter elva omgångar. Huvudtränare Marti Cifuentes är under press, med andra ord.

På torsdagen uppgav Aftonbladet att Bajen-tränaren varit i "mer eller mindre" öppen konflikt med flera spelare, varav ett antal etablerade startspelare. Dessutom ska en spelare ha blivit petad från en match för några omgångar sedan efter att ha hamnat i ett bråk med Cifuentes inför resten av laget på en träning.

När Fotbollskanalen når avgående sportchef Jesper Jansson säger han följande om incidenten som skedde mellan spelaren och Bajen-tränaren nyligen.

Annons

- Det var ett tag sedan nu, och det är utagerat och löst. Det är normala händelser, säger Jansson till Fotbollskanalen.

Vad handlade bråket om?
- Det kommer jag inte ens ihåg. Det är sådant som händer dagligen i fotbollsbranschen. Jag har varit med länge och det var inget stort.

Hur skulle du beskriva att stämningen är i Hammarby och bland spelarna efter starten ni fått?
- Nej men stämningen är väl efter resultaten. Den är inte… Det är rätt god stämning ändå, men det är klart att vi är besvikna. Men det är mer självförtroendemässigt. Stämningen är god både i klubben och truppen.

Aftonbladet hävdar också att det finns ett missnöje bland spelarna gentemot Marti Cifuentes som huvudtränare. Jesper Jansson är dock nöjd med hur Hammarby-tränaren har hanterat den tuffa vårsäsongen och menar att det inte har funnits några tankar på ett tränarskifte.

Annons

- Han står upp på ett väldigt bra sätt, absolut. Han är ett proffs ut i fingerspetsarna hela tiden, säger Jansson, och svarar på påståendet att det finns ett missnöje mot Cifuentes:

- Det är ingenting jag har hört någonting om. Det tror jag inte att det finns, nej.

Hur ser du på hans framtid som huvudtränare för Hammarby, kopplat till resultaten senaste tiden?
- Jag ser ingen anledning (att byta tränare). Vi kör på, inte på inslagen väg för vi hoppas att vi vänder på det här. Men vi kör på. Det är små marginaler och handlar mycket om självförtroende. Nu senast var det en dålig prestation men både mot IFK Göteborg (1-1) och Degerfors (2-2) gick rätt mycket emot oss. Då tycker jag att truppen och alla har stått upp på ett jävligt bra sätt.

Förtroendet för Cifuentes är 100-procentigt?
- Ja. Absolut.

Annons

Det påstådda styrelsemötet om Cifuentes framtid. Vad sades där?
- Det är inget jag har uppgifter på, så det tror jag inte stämmer. Jag har inte hört något om det.

Som bekant har Jesper Jansson sagt upp sig från sin tjänst som sportchef i Hammarby, och den 31 augusti gör han sin sista arbetsdag på Årsta. När det gäller ett sådant stort beslut som om huruvida Marti Cifuentes är den som ska leda Bajen i framtiden känner Jansson inte att han sitter i en knivig sits.

Detta trots att han är avgående och bara har månader kvar i klubben.

- Jag har sagt hela tiden att jag jobbar på som vanligt fram till den 31/8. Och som vanligt tar vi alla beslut tillsammans, säger Hammarby-sportchefen.

- Det (att byta tränare) har inte varit på tapeten. Jag jobbar på som vanligt med alla frågor. Det är match på söndag och det är upp på hästen för att börja vinna.

Annons

Jesper Jansson avslutar:

- När resultaten går emot kommer det alltid den här typen av spekulationer. Så fungerar branschen.

Hammarby ställs härnäst mot Halmstads BK på Örjans vall, innan BP gästar Tele2 Arena i sista matchen före sommaruppehållet.

Publicerad 2023-06-01 kl 09:28
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto