POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Bajen-tränaren om Johannssons tuffa tid: "Sådana saker måste tas på allvar"

Foto: Bildbyrån

VALE DO LOBO. Aron Johannsson mådde i fjol dåligt och var nära att lägga av.
Joachim Björklund berättar att Bajen hjälpte spelaren genom mörkret.
- Sådana här saker måsta man ta på allvar, säger Bajen-tränaren till Fotbollskanalen. 

Hammarby-anfallaren Aron Johannsson, 29, berättade i veckan för Fotbollskanalen om att han under senaste åren haft mörka tankar och mått dåligt med anledning av stora skadeproblem. Han övervägde bland annat i fjol att lägga av och har tagit hjälp av psykologer för att reda ut problematiken. 

- Jag funderade på att sluta både innan och efter att jag kom till Hammarby. Det var tufft för mig när jag kom till Hammarby. Det gick bra första veckorna, men sedan började jag känna smärta igen i min vrist och då tänkte jag: "Kanske har jag för mycket smärta och borde sluta". Det var tufft att tänka på om jag skulle kunna komma varje dag eller om jag bara skulle sluta. Det var både en smärta mentalt och fysiskt, men jag började prata med människor och det hjälpte mig mycket, sa han bland annat till Fotbollskanalen och var tydlig med att han ville berätta sin historia för att hjälpa andra.

Joachim Björklund, assisterande tränare i Bajen, berättar att han i fjol blev uppmärksammad om att Johannsson mådde dåligt och att klubben hjälpte spelaren.

- Vi har varit medvetna om det och hjälpt honom med den biten genom att vi sett till att han fått professionell hjälp. Vi har en plan för honom nu också och det handlar om att få tillbaka honom på banan igen med så mycket minuter som möjligt nu under försäsongen för att få honom i form igen både fysiskt och mentalt. Om vi får det kommer det att vara en oerhört bra och viktig spelare för oss. Det är vi övertygade om, säger Björklund till Fotbollskanalen.

Vad tror du är viktigt att göra som klubb när en spelare mår dåligt?
- Det är att man lyssnar på dem framför allt och att man visar att man bryr sig om dem. Det här är ju en resultatinriktad värld, men det finns saker som är ännu viktigare och det är att spelaren mår bra. Sådana här saker måsta man ta på allvar och det har vi verkligen gjort i Hammarby. Nu är han definitivt på bättringsvägen, om inte helt bra och nu handlar det om att ge honom självförtroende. Hur gör man då det? Jo, det är genom att spela honom så mycket som möjligt.

Det känns som att han är på rätt väg. 
- Ja, det är ju både på grund av den hjälpen han fått, samtidigt som jag tror att han känner själv att han är fysiskt starkare än på länge och att det börjar sitta på fotbollsplanen. Jag tror att livet blir mycket lättare om man får det med sig också. Det hänger nog ihop.

Johannsson gjorde i lördags 90 minuter på planen i lagets 4-2-förlust mot Slavia Prag under träningslägret i Portugal. 

Publicerad 2020-02-09 kl 20:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå