POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Bajen vände på övertid - Davies och Dadomo matchhjältar

Ett Hammarby med José Monteiro utvisad vände mot Gefle på övertid. Stora matchhjältar blev Charlie Davies och inbytte Dadomo.
- Jag är stolt över grabbarna, säger Hammarbys tränare Tony Gustavsson i PPV.

Hammarby låg på redan från början men Gefle stack upp på farliga kontringar. Det var på en sån som Johan Oremo kom fri. Monteiro sprang ikapp och fällde Oremo. Domaren visade på straffpunkten och Monteiro blev utvisad. Den efterföljande straffen satte Woxlin behärskat.

Med en man utvisad och ett mål upp hade Hammarby uppförsbacke i andra halvlek. Bajen pressade på men Gefle kom gång på gång igenom på kontringar. Men Shaaban visade EM-form och räddade Hammarby flera gånger.

I den 80 minuten plockade Charlie Davies ner en höjdboll i straffområdet, vände upp och placerade bollen i mål via en Gefleförsvarare.

Efter målet tryckte Hammarby på för vinst. Davies träffade stolpen. Petter Andersson kunde ha fått en straff när han fälldes i straffomret. Davies, återigen, fick en ypperlig chans när en boll damp ner framför hans fötter. Davies försökte raka in den men Hugosson gjorde en jätteräddning.

På övertid kom då målet som gav det decimerade Hammarby segern. Inbytte Dadomo sköt klockrent förbi Hugosson och fixade tre viktiga poäng för Hammarby inför sommaruppehållet.

Hammarby ligger nu på en sjätte plats med 18 poäng. Gefle är nere i botten med 8 poäng med bara Sundsvall och Norrköping bakom sig.

Publicerad 2008-05-12 kl 22:33
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå