Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Bajen-vd:n: "Visste inte vad det handlade om när vi åkte"

Zlatan Ibrahimovic har blivit delägare i Hammarby.
För Fotboll Sthlm berättar vd:n Henrik Kindlund att beslutet av Zlatan/AEG kom som en överraskning.
- Vi visste inte vad det handlade om när vi åkte, säger han till sajten.

Bolaget Anschutz Entertainment Group äger sedan tidigare Los Angeles Galaxy och är sedan 2001 minoritetsägare i Hammarby Fotboll (47 procent). På onsdagens morgon kom så beskedet att AEG sålt hälften av sitt ägande till Zlatan Ibrahimovic och att Zlatan därmed äger knappt en fjärdedel av Hammarby Fotboll.

Vd:n Henrik Kindlund, ordföranden Richard von Yxkull och sportchefen Jesper Jansson har de senaste dagarna varit i Los Angeles för att träffa Zlatan, men för sajten Fotboll Sthlm berättar den förstnämnde att trion inte visste vad det handlade om då man reste till Kalifornien.

- Vi visste inte vad det handlade om när vi åkte, men vi hade lite olika spekulationer där ett spår var åt det här hållet. Sedan fick vi nyheten igår, tisdag – eller i måndags svensk tid. Vi har träffat Zlatan två gånger för att diskutera vad det här innebär, säger Kindlund till Fotboll Sthlm.

ANNONS

På frågan: ”Så ni hade inte mycket att säga till om?” svarar Kindlund:

- Nej. Så får de göra. Men det är helt okej för oss.

Nyheten förändrar inget i Hammarbys ägarstruktur i aktiebolaget, där medlemmarna äger 51,24 procent genom Hammarby IF Fotbollförening.

- Vi kommer inte göra en nyemission och få in kapital den vägen, eller något liknande. Sedan får vi se vad det innebär i biljettintäkter, sponsorkontrakt och så vidare. Men framförallt på sponsorsidan lär intresset för Hammarby öka.

Kindlund säger att han har full förståelse för att Zlatans intåg skapat förvåning.

- Det är klart. Det här är stort. Stort för Hammarby, stort för allsvenskan och svensk fotboll att han engagerar sig på det här sättet i en enskild klubb. Han har sin bakgrund i Malmö och det är klart att det sticker ut. Men Zlatan gillar Hammarby, det är lätt att göra det.

ANNONS

Zlatan själv kommenterade sitt nya delägarskap i klubben, utöver i intervjun i Aftonbladet, i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

- Hammarby är en fantastisk klubb med passionerade supportrar och har stor respekt i både Stockholm och Sverige. Jag har alltid gillat klubben och fansen, sedan är jag imponerad över det klubben presterat de senaste åren, både på och utanför planen. Att få vara med och utveckla Hammarby framåt känns både roligt och spännande

Publicerad 2019-11-27 kl 12:05
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto