Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Bajenduo kan göra comeback i derbyt – Wiland testas sent

STOCKHOLM. Säsongens sista Stockholmsderby på söndag.
Då ser Hammarby ut att gå in i mötet med fulltalig trupp.
- Det ser ganska ljust ut, säger Stefan Billborn till Fotbollskanalen angående läget i laget.

Torsdagens träning är avklarad och för Hammarbys del väntar ett pass på fredag och ett på lördag innan säsongens sista derby mot Djurgården på söndag.

Det är nu den ska avgöras, allsvenskan – och Bajen ser ut att ha fulltalig trupp inför söndagens stormatch.

- Det är ganska bra, vi börjar få tillbaka spelare som har varit borta. Det ser ganska ljust ut, säger Stefan Billborn angående statusen i truppen och fortsätter:

- Jag tror att både (Imad) Khalili och (David) Fällman nog är åter i truppen och Jeppe (Andersen) är tillbaka efter sin avstängning.

David Fällman själv då? Jodå, han är hoppfull inför helgens drabbning.

ANNONS

- Det känns bättre och bättre. Jag är absolut inte redo för 90 minuter men vill man använda mig i en trupp så tror jag att jag är redo för det, om de resterande träningarna kommer kännas bra. I dag var första gången som jag körde för fullt. Håller de resterande träningarna så kommer jag absolut vara med i truppen, säger David Fällman och fortsätter:

- Sitter man på bänken ska man vara redo att spela. Men sen har jag lärt mig lite av mina misstag tidigare att inte gå på för tidigt. Det här är en sådan situation. Jag är absolut inte redo för 90 minuter men det är vi inte i behov av nu med tanke på att vi har tillräckligt många friska och vi har tillräckligt många bra. Så det finns ingen stress där vilket det fanns tidigare. Men, att sitta på bänken är fortfarande en del av matchen. Ska jag vara med på bänken så ska jag ändå känna att jag kan spela – och det kommer jag göra om träningarna känns bra.

ANNONS

Imad Khalili och David Fällman verkar alltså vara redo för att vara med i den trupp som Billborn kommer att ta ut till söndag.

Huruvida Johan Wiland eller Davor Blazevic kommer att stå i mål i derbyt avgörs först till helgen.

- Johan har en överansträngning i axeln. Enligt uppgifter ska han träna i morgon och på lördag, han tränade här nere i dag (rehab). Han får inte hämmas men han gör rörlig träning och så. Det är egentligen bara det att det är sliltet och att det gör ont, då menar de på att han drar sig för att komma i ytterläge. Det får inte bli någon situation där han måste reagera snabbt, säger Billborn.

När avgör ni om han står eller inte?
- På lördag skulle jag tro, efter träningen. Annars får Davor stå bara. Jag tror bara vi har förlorat en match med Davor, första matchen på sommaren när vi startade om igen mot Häcken. Johan är en jättebra målvakt, men det är inte hela världen.

ANNONS

Wiland har missat Bajens två senaste matcher, Khalili har missat de tre senaste och Fällmans senaste match var mot Norrköping den 1 september.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2019-10-03 kl 16:48
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto