POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Bajenfavoritens misär över – landslagsatsar igen

Rosenborgs läkare stoppade Fredrik Stoors övergång och förra säsongen hade han så ont att han funderade på att sluta - nu satsar backen på landslagscomeback.
– Gör man inte det kan man lika väl sluta i dag, säger Stoor.

Fredrik Stoor, 28, hade klart med Rosenborg men det föll på en läkarundersökning. Istället skrev han på för Vålerengen men där blev det bara en säsong innan han lånades ut till Magnus Haglunds Lilleström.

– Det har blivit lite som en nystart. I Vålerengen var det mycket strul med skador och vissa relationer, det fungerade inte överhuvudtaget där och när Magnus hörde av sig så valde jag att hoppa på detta istället, säger Stoor till FotbollDirekt.se. Och det har gått bra för Stoor. Han har spelat alla matcher förutom ett litet uppehåll under augusti då han hade problem med baksida lår.

– Framför allt är mitt knä fantastiskt mycket bättre än förra säsongen. Även om jag spelade då så hade jag väldigt ont och det är enorm skillnad nu och förstås otroligt kul. Jag trodde att jag eventuellt skulle behöva sluta, såpass ont hade jag. Men i år har det sakta men säkert blivit bättre och bättre, säger Stoor till FotbollDirekt.se. Lilleström går dock inte som tåget. Klubben gjorde en rejäl satsning inför säsongen med flera nyförvärv och en ny spelidé under nye tränaren Magnus

Haglund från Elfsborg. Med 21 matcher spelade ligger laget tolva med endast fyra poäng ner till kvalplats, en rejäl missräkning. – Det kan man lugnt säga. Det har sett ganska illa ut, vi har släppt in mycket mål och skapat väldigt lite framåt, vi har jobbat i uppförsbacke hela tiden, säger Stoor.

– Vi har ganska många spelare som är relativt namnkunniga i Norge och på pappret borde vi ligga betydligt bättre till, men det hjälper ju inte. Man måste göra det ute på planen också. Det är elva nya spelare, jag var den som kom sist in. Men det ligger nog något i att man måste hitta en trygghet i spelet och få tid att spela ihop sig. Sen kan man inte skylla på det, vi har verkligen inte levererat de resultaten som vi borde och kan.

– Men även om vi ligger i botten så är trivseln här mycket bättre här. Jag vantrivdes i Vålerengen och har aldrig haft den känslan som jag hade där i någon annan klubb jag varit i tidigare.

Stoor fick sitt stora genombrott när han blev uttagen till landslaget och fick spela i EM 2008. Den offensive högerbacken spåddes en lysande framtid och värvades efter mästerskapet till Premier League-laget Fulham där det tog tvärstopp.

– Det är väldigt små marginaler i fotboll. Nu är mitt knä inte helt bra men det blir bättre hela tiden och jag är inte långt ifrån vad jag var 2008. Det är många saker som spelar in för att man ska lyckas, men jag känner att jag utvecklades en hel del under tiden i England och har många kvalitéer nu som jag inte hade när jag spelade EM.  

Är landslaget ett mål?  

– Vi får se vad som händer i framtiden men som sagt, jag känner att jag inte är så himla långt ifrån den klassen som krävs, även om det kan uppfattas så när man spelar i botten av Tippeligan.

– Men det är klart att det är det jag siktar på, om man inte gör det kan man ju lika väl sluta i dag. Jag vet inte om jag kan ta mig dit igen men jag har ambitionen och viljan, finns inte den finns ingen poäng med att spela.

Publicerad 2012-09-10 kl 11:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå