Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bajens attack på fel fans – vill ha hjälp att rensa ut dem

Hammarby går nu ut med ett öppet brev till sina supportar.
"Vi ber om Din hjälp med att göra klart för alla falska fans att busliv, bengaler, hot och knytnävar inte hör hemma på Söderstadion", skriver man bland annat.

I veckan som gick var de återigen oroligt på Söderstadion när Hammarby förlorade mot Gais i allsvenskan. Supportar var på väg in på planen och styrelsen hotades. En tioårig flicka fick en sten i huvudet och pappan till en sexårig pojke fick lämna arenan omgiven av kravallpolis. Hans pappa proklamerade en bojkott mot klubbens matcher i en tidning.

Nu går klubben ut med ett öppet brev mot stökigheterna och uppmanar supportarna att ta avstånd från bråk och liknande.

"Vi ber om Din hjälp på Söderstadion och på Råsunda med att rädda vår plats i den högsta serien, men också med att se till att Hammarby är värdigt en plats i allsvenskan", skriver man bland annat.

Man meddelar också att klubben ska till åtgärder.

"De personer som våra säkerhetsansvariga kan identifiera kommer att stängas av från våra matcher. De som måste maskera sina ansikten när de går på fotboll är i fortsättningen inte välkomna på Söderstadion.

I de fall när bevisningen är solklar kommer vi, med hjälp av våra egna jurister att kräva skadestånd av de som ansvarar för den senaste tidens regelbrott. De borde betala Hammarbys böter.

Vi kommer naturligtvis att förstärka säkerhetsåtgärderna under de hemmamatcher som återstår."

Publicerad 2009-09-29 kl 16:00
Annons
Annons
Annons