Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bajens missräkning - Rodics avtal har gått ut: "Sa hej då till killarna"

Allsvenskan 2021-12-01 kl 17:28

Vladimir Rodic missar säsongsavslutningen.
Avtalet gick ut i veckan och nu går han vidare i karriären. 
- I dag var jag på Årsta och sa hej då till killarna och ledarna, säger han till Aftonbladet

Foto: Bildbyrån.

Hammarby-yttern Vladimir Rodic, 28, är i år noterad för ett mål på 21 framträdanden i allsvenskan. Nu står det klart att det inte blir fler matcher i år - spelaren har sagt hejdå till sina lagkamrater i Stockholmslaget, skriver Aftonbladet. Anledningen är att Rodics kontrakt gick ut i går, den 30 november, före säsongens slut. 

Rodic fick nyligen ett kontraktsförslag om att spela med Bajen över den sista matchen mot Kalmar FF hemma på lördag, men valde att tacka nej till det. 

Rodic berättar därmed att hans tid i Hammarby är över för den här gången. 

Mitt kontrakt löpte ut i går. Jag har pratat med Jesper (Jansson) lite om vad som skulle hända och han lade fram ett förslag till mig. Men det var inte… Jag vill inte låta otrevlig, men det såg inte ut som det ska göra enligt mig. I dag var jag på Årsta och sa hej då till killarna och ledarna, säger han till Aftonbladet. 

ANNONS

Rodic berättar vidare, för Aftonbladet, att han tycker att det är tråkigt att behöva lämna Hammarby, men att han samtidigt är glad över att ha fått tillhöra Stockholmsklubben, som han tidigare i år även var med och ledde till cupguld.

Han menar dock att kontraktssituationen borde ha blivit löst tidigare. 

- Vi pratade inte om annat än att det skulle gälla året ut. Men det förslaget jag fick var inte som jag hade tänkt mig. Vi har inte pratat om det förrän för några dagar sedan och det är ganska sent för att diskutera sådana saker. Vi skulle ha tagit hand om det lite tidigare.

Sportchefen Jesper Jansson förklarar i sin tur, för Aftonbladet, att Rodics kontrakt skrevs för tre år sedan, då allsvenskan slutade i november. I och med pandemin har spelreglerna förändrats och säsongen har blivit förlängd. Jansson menar även att det finns fler spelare som förlängt sina kontrakt för att kunna vara med i den sista matchen. 

ANNONS

Jansson tycker därmed att det är tråkigt att Rodic inte är med i säsongsavslutningen. 

Jag tycker det är synd att han inte är med sista matchen och tar det erbjudandet som han fick. Så han kan få en ordentligt avtackning från publiken. Men han blir avtackad i vilket fall. Det är synd att det blev så här, men det var ett fritt val.

Enligt Expressen har Kalmar FF erbjudit Rodic ett kontrakt. Smålandslaget uppges vilja ha in Rodic som en nyckelspelare till nästa säsong, men spelaren sägs också ha andra alternativ på bordet. Rodic har tidigare även en bakgrund med spel i Malmö FF i Sverige. 

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto