Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bajens succé - bara MFF och AIK vassare

2010 var det mörkaste året för Hammarby på årtionden. Nu upplever Hammarby en försäljningssuccé av säsongskort som bara Malmö FF och AIK slår.
- Vi har sålt 5 500 säsongskort. Det är skitkul, säger sportchefen Gustaf Grauers.

Ni kan historien om Hammarby 2010 - konkurshot, allmän turbulens kring klubben, ledare som hotades bort från sina positioner och ett sportsligt fiasko, där det nedre kvalstrecket oftare var närmare än det övre.
Laget var så långt ner i källaren det bara går att komma.

I år ska dock klubben borsta av sig dammet och komma tillbaka - starkare än på mycket länge.
Nya namn som Björn Runström och Paulinho Guara har gett en säsongskort-succé som heter duga. Över 1 000 fler är nu sålda jämfört med förra säsongen - och allsvensk toppklass - där bara svenska mästarna Malmö och AIK är starkare.

- Förra året sålde vi strax över 4 000 årskort. Men just nu andas det stor optimism i klubben och det blåser positiva vindar och det tror jag många Hammarby-anhängare känner, säger sportchefen Gustaf Grauers till FotbollDirekt.se.

Hur mycket det betyder ekonomiskt vill inte Grauers gå in exakt på men att det är betydelsefullt är det ingen tvekan om.

- Det finns ju så många positiva bieffekter av det här. Annan försäljning som det i kiosker och sånt och framförallt är stödet för laget enormt viktigt.
- Får vi mer publik än vad vi budgeterat med så är det ju bra om vi kan putta till vår ansträngda ekonomi i en positiv riktning.

Men givetvis är också mycket avhängt på det sportsliga. En tung start och mycket av det fina som byggts upp kan raseras tämligen omgående.

- Det tror jag är väldigt viktigt. Det tror alla inom klubben också. En bra start gör förhoppningsvis att det håller i sig resten av säsongen och det skulle vara bra för vår ekonomi om det är så.

- Men det är tuffa matcher i början. Vi har en tuff uppgift framför oss under inledningen av serien.


 

 

Publicerad 2011-03-30 kl 11:18
Annons
Annons
Annons