Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Bajens succé - bara MFF och AIK vassare

2010 var det mörkaste året för Hammarby på årtionden. Nu upplever Hammarby en försäljningssuccé av säsongskort som bara Malmö FF och AIK slår.
- Vi har sålt 5 500 säsongskort. Det är skitkul, säger sportchefen Gustaf Grauers.

Ni kan historien om Hammarby 2010 - konkurshot, allmän turbulens kring klubben, ledare som hotades bort från sina positioner och ett sportsligt fiasko, där det nedre kvalstrecket oftare var närmare än det övre.
Laget var så långt ner i källaren det bara går att komma.

I år ska dock klubben borsta av sig dammet och komma tillbaka - starkare än på mycket länge.
Nya namn som Björn Runström och Paulinho Guara har gett en säsongskort-succé som heter duga. Över 1 000 fler är nu sålda jämfört med förra säsongen - och allsvensk toppklass - där bara svenska mästarna Malmö och AIK är starkare.

- Förra året sålde vi strax över 4 000 årskort. Men just nu andas det stor optimism i klubben och det blåser positiva vindar och det tror jag många Hammarby-anhängare känner, säger sportchefen Gustaf Grauers till FotbollDirekt.se.

Hur mycket det betyder ekonomiskt vill inte Grauers gå in exakt på men att det är betydelsefullt är det ingen tvekan om.

- Det finns ju så många positiva bieffekter av det här. Annan försäljning som det i kiosker och sånt och framförallt är stödet för laget enormt viktigt.
- Får vi mer publik än vad vi budgeterat med så är det ju bra om vi kan putta till vår ansträngda ekonomi i en positiv riktning.

Men givetvis är också mycket avhängt på det sportsliga. En tung start och mycket av det fina som byggts upp kan raseras tämligen omgående.

- Det tror jag är väldigt viktigt. Det tror alla inom klubben också. En bra start gör förhoppningsvis att det håller i sig resten av säsongen och det skulle vara bra för vår ekonomi om det är så.

- Men det är tuffa matcher i början. Vi har en tuff uppgift framför oss under inledningen av serien.


 

 

Publicerad 2011-03-30 kl 11:18