Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bajens trupp spikad: "Aldrig riktigt nöjd"

Petter Furuseth blev Hammarbys fjärde och sista nyförvärv. Nu är den grönvita truppen spikad inför säsongen i Superettan.

- Som tränare blir man väl aldrig riktigt nöjd, men nu har vi bestämt att det är den här truppen vi har att jobba med, säger Hammarbys tränare Michael Borgqvist till lagets hemsida.

- I alla fall fram till sommarfönstret öppnar. Det tror jag är en trygghet för spelarna och oss tränare. Nu ska vi göra det absolut bästa möjliga av det, fortsätter han.

Det har varit stor ruljans i Hammarby under försäsongen. Degraderingen till Superettan och en hårt ansatt ekonomi har lett till tunga spelarförluster: Emil Johansson och Igor Armas har sålts - Christian Traoré och Nathan Paulse har lånats ut.

In istället har de gamla bekantingarna Petter Furuseth och Filip Bergman kommit. Vänsterbacken Robin Wikman och anfallaren Tobias Holmqvist är också nya grönvita spelare. Hammarbys nuvarande trupp innehåller 22 spelare.

Borgqvist kommenterar Hammarbys lagdelar.

Målvakterna:
- Det känns tryggt på målvaktssidan. Vi har Rami (Shaaban) med all den erfarenhet han har, och Johannes (Hopf) som visat att han vill vara med och slåss om förstaplatsen.

Backlinjen:
- Vi började säsongen med många mittbackar. Ett par har försvunnit men det känns nu som vi har en stabil backuppsättning.

Mittfältet:
- Precis som i backlinjen har vi haft ganska många centrala spelare, men nu tycker jag att vi fått till det ganska hyfsat.
- Det gäller att hitta de spelare som passar bäst tillsammans och det är vi inte riktigt klara med.

Anfallet:

- Samtliga anfallare har ju gjort mål i träningsmatcherna och det är viktigt. Tobbe (Holmqvist) jobbar med att lära känna sina anfallskollegor och det ser bättre och bättre ut.

Christian Hildén

Publicerad 2010-03-18 kl 16:28
Annons
Annons
Annons