Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bajrami kan bli Elfsborgs guldvapen: "Aktuellt med några inhopp"

Allsvenskan 2015-08-14 kl 14:27

Efter det sena avgörandet mot Gefle fortsätter Elfsborg att storma mot guldet. Nu hoppas man också på förstärkning av den skadedrabbade Emir Bajrami.
- Det kan bli aktuellt med några inhopp i slutet av säsongen, säger lagets tränare Matilda Lundblad till Fotbollskanalen.

Foto: Scanpix

Inför säsongen presenterade Elfsborg en jättevärvning i den landslagsmeriterade mittfältaren Emir Bajrami. 27-åringen bröt i vintras sitt kontrakt med Panathinaikos på grund av en ryggskada som han ådragit sig på stela höfter för att flytta hem och köra rehab i Borås.

- Vi har inte satt någon tid för någon comeback utan det får ta den tiden som det behöver, berättade Magnus Haglund till Fotbollskanalen strax efter presentationen.

Nu lämnar Elfsborg ett glädjebesked kring mittfältarens framtid. Enligt klubbläkaren Matilda Lundblad finns en förhoppning om att Bajrami ska kunna komma in och hjälpa till i guldracet.

ANNONS

- Det går absolut åt rätt håll för Emir då vi har en långsiktig plan för honom. I bästa fall så blir det aktuellt med några inhopp i slutet av säsongen. Vi tar det väldigt lugnt, men hans fysiska status blir bättre och bättre, men han har fortfarande en lång väg att vandra.

Samtidigt så har Emir Bajrami inte spelat en match sedan den 17 januari då han startade för Panathinaikos borta mot Panionios. Sedan dess har 27-åringen genomgått en operation och har nu precis inlett sin väg tillbaka.

- Han springer på planen och kör en del riktningsförändringar, men samtidigt så har han inte kommit igång med teknikträning ännu. Det är där vi står just nu och han känner sig mycket bättre i kroppen. Det gäller dock att inte vara för optimistisk utan realistisk och ge honom den tiden han behöver.

Du tror ändå att det kan bli aktuellt med spel för honom redan i höst?

ANNONS
- Ja, men i och med att vi inte stressar någonting så vill vi bygga upp honom så gott som det går innan vi släpper in honom i spel. Detta på grund av att han har en lite längre sjukdomshistorik. Men det kan bli aktuellt med några inhopp i höst.

Se Fotbollskanalen On Tour från i december 2014 med Emir Bajrami, där han berättar om sin mardrömsskada i spelaren ovan.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto