Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bajrami kan bli Elfsborgs guldvapen: "Aktuellt med några inhopp"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter det sena avgörandet mot Gefle fortsätter Elfsborg att storma mot guldet. Nu hoppas man också på förstärkning av den skadedrabbade Emir Bajrami.
- Det kan bli aktuellt med några inhopp i slutet av säsongen, säger lagets tränare Matilda Lundblad till Fotbollskanalen.

Inför säsongen presenterade Elfsborg en jättevärvning i den landslagsmeriterade mittfältaren Emir Bajrami. 27-åringen bröt i vintras sitt kontrakt med Panathinaikos på grund av en ryggskada som han ådragit sig på stela höfter för att flytta hem och köra rehab i Borås.

- Vi har inte satt någon tid för någon comeback utan det får ta den tiden som det behöver, berättade Magnus Haglund till Fotbollskanalen strax efter presentationen.

Nu lämnar Elfsborg ett glädjebesked kring mittfältarens framtid. Enligt klubbläkaren Matilda Lundblad finns en förhoppning om att Bajrami ska kunna komma in och hjälpa till i guldracet.

- Det går absolut åt rätt håll för Emir då vi har en långsiktig plan för honom. I bästa fall så blir det aktuellt med några inhopp i slutet av säsongen. Vi tar det väldigt lugnt, men hans fysiska status blir bättre och bättre, men han har fortfarande en lång väg att vandra.

Samtidigt så har Emir Bajrami inte spelat en match sedan den 17 januari då han startade för Panathinaikos borta mot Panionios. Sedan dess har 27-åringen genomgått en operation och har nu precis inlett sin väg tillbaka.

- Han springer på planen och kör en del riktningsförändringar, men samtidigt så har han inte kommit igång med teknikträning ännu. Det är där vi står just nu och han känner sig mycket bättre i kroppen. Det gäller dock att inte vara för optimistisk utan realistisk och ge honom den tiden han behöver.

Du tror ändå att det kan bli aktuellt med spel för honom redan i höst?
- Ja, men i och med att vi inte stressar någonting så vill vi bygga upp honom så gott som det går innan vi släpper in honom i spel. Detta på grund av att han har en lite längre sjukdomshistorik. Men det kan bli aktuellt med några inhopp i höst.

Se Fotbollskanalen On Tour från i december 2014 med Emir Bajrami, där han berättar om sin mardrömsskada i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-14 kl 14:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons