POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Bajrami: "Ljungskiles taktik sinnessjuk"

Ljungskiles defensiva taktik har visat sig vara lönsam i allsvenskan. Men mot Elfsborg hjälpte det inte. Boråsarna vann med 4-0. Emir Bajrami är förvånad över motståndarnas spelidé.

- De var fem man i backlinjen, det var helt jävla sjukt. Jag har aldrig varit med om något liknande. Ändå gör vi fyra mål. Det var riktigt skönt att vi kunde spela fin fotboll och slå dem, säger Elfsborgs Emir Bajrami till FotbollDirekt.se efter att hans lag besegrat Ljungskile med 4-0.

Ljungskile har retat upp många i allsvenskan med sin defensivt inriktade taktik - "destruktiv" och "spelförstörande" är omdömen som ofta kommer upp. Mot Elfsborg var David Wilsons mannar defensivare än någonsin. Sju man skulle försvara målet.

Men Elfsborg fick tidigt ett ledningsmål. Efter sju minuter kunde Denni Avdic slå in matchens första mål. Och efter det verkade matchens öde vara förseglat. Elfsborg fortsatte pressa. Ljungskile försvarade och brydde sig knappt om att kontra. Elfsborg å sin sida gjorde allt för att ignorera motståndarnas fysiska spel.
- Det var inget snack om saken. Vi pratade om det innan matchen, att inte lägga energin på domslut och deras fula tacklingar. Ljungskile fick absolut inte matchen dit de ville.

I halvtid stod det fortfarande 1-0. Då Ljungskile tidigare skrällt mot topplagen, bestämde sig Elfsborg för att det var säkrast att utklassa motståndarna. Efter paus var tempot från matchens första minuter tillbaka. Och till slut stod det hela 4-0 till de gulsvarta.

Emir Bajrami är inte förvånad över att Ljungskile satsar på 0-0. Men sättet de gör det på gör Elfsborgs mittfältare minst sagt förvånad.
- Fem man i backlinjen och två defensiva mittfältare, det är helt sinnessjukt. Jag skulle aldrig vilja spela i ett sånt lag. Men det är väl upp till dem.

Publicerad 2008-09-02 kl 00:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå