Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
47v

Bakircioglu om skandalbråket på ungdomscupen: "Tillhör inte fotbollen"

Foto: Scanpix

Hammarbys lagkapten Kennedy Bakircioglu, och även Stockholms fotbollsförbund, reagerar starkt på det bråk som utbröt mellan en ledare i Hammarby, domaren och flera föräldrar efter en match i en ungdomscup.
- Det tillhör inte fotbollen, skriver Bakircioglu i sitt öppna brev.

Reaktionerna efter helgens bråk i en ungdomscup i Åkersberga har blivit starka.

I ett öppet brev, som publicerats av DN, skriver fotbollsstjärnan Kennedy Bakircioglu:

"Det är inget bra beslut att en ledare går in och bråkar med en domare så att det blir tumult, sånt får man inte hålla på med som ledare för ett lag, framför allt inte när det handlar om ungdomar. Att dessutom Hammarby är inblandat är inte bra, klubben står inte bakom det på något sätt, det tillhör inte fotbollen".

Hammarby-ikonen skriver att vuxna ska vara förebilder för barnen, att A-lagsspelare ska vara förebilder för de unga i klubben och att han vill att hans fyraårige son Leo, som spelar i ett knattelag i Hammarby, ska kunna känna sig trygg i samband med fotbollsmatcher både på och utanför planen.

Även Stockholms fotbollsförbund skriver ett öppet brev på sin webbplats. Rubriken lyder: "Det räcker nu!".

I brevet, som är undertecknat av ordföranden Lars Ekholmer, domarkommitténs ordförande Arne Fredholm och förbundschefen Björn Eriksson, noterar förbundet att alla inblandade i händelsen, i en cup för 11-12-åringar, var vuxna. "Föräldrar, ledare, tränare! Ni är ungdomsfotbollens i särklass största tillgång. Ni gör ett fantastiskt jobb i stöttandet av era ungdomar och hela idrottsrörelsen. Se till att ni fortsätter vara det, och bara det — inget annat!"

I tumultet som uppstod efter matchen bröt en förälder benet. Hammarby har polisanmält det våld som ledaren har utsatts för och domaren har sagt att han ska polisanmäla ledaren och föräldern som bröt benet.

Läs hela brevet på DN här.

Publicerad 2016-10-25 kl 12:47
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER