Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bakslag för Anders Svensson - tvingas till rehab

Under gårdagens startade de sista klubbarna sina försäsongsträningar. Det betyder att samtliga allsvenska lag är igång. Från onsdagen finns en hel del intressant att rapportera.

Elfsborg har värvat hårt under vintervilan och när klubben drog igång träningen var Joakim Wulff, Joel Johansson, Anders Wikström, Martin Ericsson och Niklas Hult alla på plats. Däremot dras flera spelare fortfarande med skadebekymmer. Anders Svensson har åkt på ett bakslag och får ägna sig åt rehab i januari och februari. Stefan Ishizaki beräknas vara tillbaka i normal träning i slutet av februari.
- Däremot ser det sämre ut för Ilola. Knäet reagerar och blir svullet vid belastning. Han lär inte vara igång de närmaste månaderna, säger tränaren Magnus Haglund till Borås Tidning.

Svenska mästarna Kalmar FF har värvat två spelare inför säsongen. När smålänningarna sparkade igång försäsongen fanns Daryl Smylie och Markus Thorbjörnsson med. Den sistnämnde avslöjar att flera allsvenska klubbar var intresserade av honom.
- Jag hade ett erbjudande från Helsingborg och Hammarby var också intresserade, men det var egentligen inget alternativ. Kalmar kändes rätt redan från början, säger Thorbjörnsson till Östran.

Djurgården har en ny tränarduo i Zoran Lukic och Andreé Jeglertz. De är helt inställda på att spela 4-3-3 kommande säsong.
- Vi har bra material för att jobba efter det, säger Jeglertz till Fotbollskanalen.

Hammarby kommer testa sina tilltänkta nyförvärv i olika fysiska tester.
- Vi har ett batteri av tester som vi har byggt upp som man måste gå igenom innan man blir spelare för Hammarby, och dessa ska ligga till grund för kontraktsskrivning, berättar fystränare Janne Mian för hammarbyfotboll.se.

När Helsingborg drog igång träningen saknades René Makondele och Henrik Larsson. Däremot fanns nyförvärven Erik Sundin (Trelleborg) och Markus Holgersson på plats. Först under tisdagen fick Holgersson veta att han var klar för HIF.
- De har snackat om det i två månader, men var man skulle göra sin första träning visste jag först igår (tisdag), säger han till Helsingborgs Dagblad.

Väsby-talangen Viktor Lundberg kommer träna med AIK i vinter.

Otursförföljde Emil Jensen är hel igen efter att ha fått hela fjolåret spolierad på grund av sen skada. Halmstads BK-spelaren har inte gjort en försäsong på två år.
- Det är det jag menar med skräckblandad förtjusning. Samtidigt vet jag att jag behöver försäsongsträningen mer än någon annan. Jag har tränat flitigt och är rätt så förberedd, säger han till hbk.se.

Joakim Sjöhage är på plats hos sin nya arbetsgivare Trelleborgs FF. Glädjande för Skåneklubben är också att anfallstalangen Fisnik Shala är frisk efter sina skadeproblem.
- Det var roligt att se Fisnik på plan igen, han gör det väldigt bra, suger in bollen och visar fin överblick. Där har vi ett fint sparkapital, säger assisterande tränaren Alf Westerberg till Trelleborgs Allehanda.

Gefles tränare Pelle Olsson kommer att dela tränarsysslan med förre Örebro SK-coachen Urban Hammar.
- Jag är helt säker på att vi kommer att ha nytta av det här sättet att jobba på. Resurserna blir större och möjligheterna att jobba enskilt med spelarna och att specialinrikta träningen ökar förstås också, säger Hammar till Gävle Nyhetsbyrå.

BK Häckens omtalade nyförvärv Dominic Chatto och stjärnan Paulinho fanns inte med när träningen startade. Duon ansluter först nästa vecka.

Publicerad 2009-01-08 kl 09:59
Annons
Annons
Annons