Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Banda om kraven: ''En topplacering ett måste''

Djurgården måste bli ett topplag i år. Carlos Banda och Lennart Wass får svårt att överleva ännu en mellansäsong.
- Det är jätteviktigt att vi blir ett topplag i år och infriar målsättningen topp-6.

- Det gäller att göra resultat i en klubb som Djurgården, annars är man rökt. Hade jag inte insett det - hade jag aldrig tagit det här jobbet, säger Banda till FotbollDirekt.se.

Djurgårdens nya ledning vill ha ett topplag inom en treårsperiod.
Efter ett resultatmässigt ojämnt fjolår är därmed ett rejält kliv uppåt ett måste för den bitvis ifrågasatta tränarduon Carlos Banda och Lennart Wass.
För två år sedan kvalade Djurgården mot Assyriska för att hålla sig kvar i allsvenskan. I fjol upp några snäpp genom en tiondeplats.

- Vi inser att vi helt ska vara topp-4, minst topp-6. Så ser kraven ut och det får vi leva med, avdramatiserar Carlos Banda från det pågående träningslägret nere i Turkiet:
- Jag gillar målsättningen och vet att vi har den kapaciteten. Men om vi får sparken om vi inte klarar en sjätteplacering, det får du fråga ledningen om.
- Vi måste bara vara med direkt och inte drabbas av tidiga bakläxor. Vi vet vilken stor kapacitet vi har och det gäller att få fram den direkt.

Flera lovande ögonblick från förra säsongen gör djurgårdstränaren övertygad om att han och Wass har material för att röra favoriter som Malmö, Elfsborg och Helsingborg.
Segrar mot svenska mästarna och trean Örebro under senhösten och ett tag bara några poäng i från fjärdeplacerade Elfsborg - har gett Banda och Wass arbetsro under vintern.
- Tabellen ljuger väl aldrig men gjorde nog lite det i fjol. Vi kände oss bättre än tiondeplatsen. Redan nu är det stor skillnad jämfört med förra säsongen - vi har kommit mycket längre nu och vår spelidé är mycket tydligare.

- Och vi har inga större skadeproblem, till skillnad från många andra klubbar. Vi har lyckats pulsera våra spelare och hela tiden vilat spelare i rätt lägen och känt när någon borde spela lite mindre eller vila helt och hållet.

I kväll möter Djurgården legendaren Ruud Gullits tjetjenska Terek Grozny i turkiska Antalya. Därefter återstår fyra träningsmatcher fram till en allsvenska premiären.

Publicerad 2011-03-01 kl 19:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons