POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Banda vill ha en ''egen guldfågel''

Djurgårdens dröm om en ny arena dröjer flera år till. I kväll lär suget öka med premiärfesten på Kalmars nya supermoderna arena.
- Det är häftigt att se. Kalmar har verkligen lyckats, säger Djurgårdens Carlos Banda.

- Det är klart att vi skulle vilja ha något liknande själva men det är ju det vi strävar mot och gör det säkert för fulla muggar, fortsätter Banda för FotbollDirekt.se.

I kväll är det dags. Efter sex långa år - sedan planerna sköt fart på allvar - ska Kalmars nya Guldfågeln Arena nu invigas.
Djurgårdens tränare hyllar satsningen och förstår yran som råder.
Banda jämför med både Swedbank i Malmö och Gamla Ullevi i Göteborg.

- Vi har varit och tittat under förmiddagen och, ja, det är häftigt. Jag tycker den påminner om det både Malmö och Göteborg har. Jag förstår verkligen vilket lyft den kommer att bli. Publiken kommer så nära planen. Den är verkligen jättefin och kompakt.

- Det är ju så här en arena ska se ut, det är så här alla arenor i Sverige borde vara.

Är det lätt att bli avundsjuk?

- Alltså Stadion är fortfarande en bra arena och atmosfären där är verkligen speciell - men det är klart att det här är något vi också vill ha. Det är klart att vi skulle vilja ha något liknande själva men det är ju det vi strävar mot och gör det säkert för fulla muggar

Djurgårdens planer på en egen arena ligger fortfarande några år framåt i tiden. Planen är att bygga en arena till en kostnad av cirka 400 miljoner på Östermalms IP.

Publicerad 2011-04-11 kl 14:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå