POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Banda vill inte göra nyckelduo offensivare

Tre matcher utan seger för Djurgården. Nyckelduon Sjölund/Hämäläinen för defensiva? Nej, slår tränare Carlos Banda i från sig.
- Det håller jag inte med om. Det är mest våra yttrar som ska komma till bättre.

- Jag tror mycket handlar om att våra motståndare har så stor respekt för oss och väljer att ligga väldigt lågt med snabba omställningar så att det blivit svårt för Daniel och Kasper att kliva upp högre, säger Carlos Banda till FotbollDirekt.se.

0-1 mot Malmö efter Jimmy Durmaz drömmål senast och Carlos Banda tog sig för huvudet. En tung känslomässig smäll för djurgårdsspelare och det är ett lätt pressat Djurgården som kommer till Göteborg i kväll utan några större marginaler mot formstarka Gais.
Ännu en förlust och situationen börjar bli farlig.

Än så länge har Djurgården klarat sig från kritik men både Daniel Sjölund och Kasper Hämäläinen anses ändå ha problem offensivt - Hämäläinen som inte kommit till i avgörande lägen framåt och Sjölund vars passningar inte riktigt fått den tyngd de skulle kunna ha.
Men outnyttjade offensiva resurser ser inte Carlos Banda framför sig:

- Jag tycker inte att de ska inte vara så mycket offensivare än vad de har varit. Det är hela laget som måste bli bättre på att hålla fast bollen på offensiv planhalva för att på så vis - om möjligt - få upp någon av Daniel och Kasper lite högre. Men bara en – inte båda så att vi förlorar balansen.

Istället vill Djurgårdens nyutnämnde förstetränare lägga mer kraft på att få i gång ytterplatserna där både Joel Perovuo och Sebastian Rajalakso senast hade det svårt.

- Ja, vi ska jobba på att få in våra yttrar mer i straffområdet. Daniel och Kasper kan inte vara överallt.
- Vi ska jobba på att komma runt bättre, det vet jag att vi kan och både Joel och Sebastian blir bättre och bättre, liksom Philip (Hellqvist).

Hur viktigt är det för dig att hålla fast vid samma lag som mot Malmö?

- Det får vi se. Vi får se hur vi gör med Philip och så… men det är många överhuvudtaget som ser bra ut på träning.

Gais i kväll ser inte ut att bli lättare än derbyt, Kalmar borta och svenska mästarna senast?

- Jo, men jag tycker ändå att den här matchen talar för oss. Vi kommer att komma till en bra gräsmatta och jämfört med starten i fjol så ser vi redan mycket bättre ut. Jag är inte orolig och efter att ha haft några träningar på mig att smälta förlusten mot Malmö så känns det ändå ganska bra.

 

 

Publicerad 2011-04-19 kl 10:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå