POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Bandas recept - så ska Dif vända krisen

Krisstämpel på Djurgårdens allsvenska start. Men tränare Carlos Banda har ett recept: Tre huvudingredienser ska vända Dif-skutan rätt.

* Behålla spelidén.

– Jag åkte buss hem från Kaknäs i går och då träffar man på en massa folk, det kommer fram några och säger ”vi måste spela längre”, ”vi måste göra så här” och så vidare, berättar Carlos Banda för Sportbladet och fortsätter:

- Jag tror att om vi börjar ta till massa annorlunda taktiska instruktioner så kan det skapa en jävla massa oroligheter hos spelarna som tänker att det jag jobbar med kanske inte räcker. Jag tror att det kommer räcka, det gäller bara att vi är effektivare och vågar spela bollen framåt.

* Bevaka ledningarna.

Djurgården har tappat ledningar mot såväl Kalmar som Gais:

- Nu är det fokus som gäller. Leder vi matchen får vi verkligen fokusera på att inte släppa in något mål och kanske döda matchen också, säger ytterbacken Kebba Ceesay till Dif-TV och utvecklar resonemanget:

– Att spela lite klokare så det inte blir onödigt bolltapp och så. Spelidén måste vi följa men att man är lite mer uppmärksam kanske.

* Förbättra effektiviteten.

Djurgården har skapat lägen i alla de inledande matcherna, men utdelningen har varit skral - bara tre mål på fyra matcher varav ett på straff.

– Det är klart det är jobbigt, det känns som att varenda vi har vi haft lägena att plocka hem tre poäng eller i alla fall en i varje match, sen har det blivit noll i de tre senaste, säger Sebastian Rajalakso.

Carlos Banda:

– Vi kommer träna på det nu fredag–lördag för att få känslan hur vi ska komma in bakom motståndarnas backlinje och vara mer effektiva där. Och förhoppningsvis komma in med ett större självförtroende i den delen på söndag.

Djurgården tar emot formtoppade Norrköping på påskdagen - återstår att se om Bandas plan går i lås.

Publicerad 2011-04-23 kl 10:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå