Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bangura: "Har dragit in mest pengar i AIK:s historia"

Enligt Expressen får AIK tio miljoner kronor för Mohamed Banguras övergång till kinesiska Dailan Yifang. Tillsammans med övergångssumman när han lämnade klubben för Celtic 2011 kan anfallaren vara historisk som den som dragit in mest pengar till AIK.
- Det känner jag en stor stolthet över, säger han till klubbens hemsida.

Sommaren 2010 värvades Mohamed Bangura till AIK. Ett år senare såldes han till Celtic för en summa som enligt varierade uppgifter ska ha legat på mellan 21 och 28 miljoner kronor. 

Succén uteblev och Bangura lånades ut till först AIK och senare Elfsborg innan han via en sejour i Istanbul BB åter hamnade i AIK inför årets säsong. Bangura skrev ett tvåårskontrakt men bara ett år senare är anfallaren nu klar för Dailan Yifang, enligt Expressen för cirka tio miljoner kronor. 

Billiga värvningar kombinerat med stora försäljningssummor gör Bangura till en fantastisk affär för AIK ekonomiskt.

ANNONS
- Mohamed är på många sätt en historisk spelare i AIK. Han har bidragit stort både på planen, men också med effekten av de inkomstbringande försäljningar som AIK Fotboll har gjort. Vi önskar honom all lycka i sitt nästa steg i karriären, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida och Bangura själv berättar om sin stolthet.

- AIK kommer alltid att vara klubben i mitt hjärta och jag är väldigt tacksam över att jag fick komma tillbaka efter att ha spelat i en annan allsvensk klubb innan. Det har varit en härlig säsong i år och jag önskar AIK lycka till under 2016. Som jag har förstått det är jag den spelare i AIK:s historia som dragit in mest pengar till klubben och det känner jag en stor stolthet över, säger Mohamed Bangura.
Publicerad 2015-12-21 kl 16:25
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto