Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bangura kan dubbla lönen efter succén: "Den som levererar ska ha betalt"

Han har varit årets mest oväntade utropstecken i alllsvenskan. Nu kan Mohamed Bangura dubbla lönen.
- Vi har en ”gentlemen’s agreement”, säger agenten Patrick Mörk till Sportbladet.

På söndagen säkrade anfallaren och den kristyngda klubben nytt kontrakt för seriespelet nästa säsong. Banguras vändning före det förlösande 1-0-målet höll hög internationell klass och ingöt ett lugn hos stockholmarna, som till sist vann med 2-0 mot Elfsborg.

Men trots att han redan har ett avtal med AIK över 3,5 år väntas Sierra Leone-forwarden teckna ett nytt kontrakt inom kort. Så såg nämligen dealen ut från början, rapporterar Sportbladet. Från början skulle Mohamed Bangura få en ”genomsnittsligt allsvensk lön”, men när han uppnått stjärnstatus har han blivit lovad att få löneförhöjning.

– Vi har en gentlemen’s agreement att om Bangura blir en väldig hit måste vi direkt sitta ner och se över hans lön, säger Patrick Mörk till tidningen.

Hur stort påslag det blir tal om vet varken agenten eller AIK:s sportchef Jens Andersson. Men båda är överens om att Bangura ska belönas för sina insatser på Råsunda i år.

– Jag kommenterar inga enskilda förhandlingar, men min ståndpunkt allmänt är att om du levererar ska du ha betalt, säger Jens Andersson.

Publicerad 2010-11-01 kl 08:24
Annons
Annons
Annons