Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Bangura var en för dyr chansning"

Halmstad slåss för sin existens i allsvenskans bottenstrid. Men det hade funnits förstärkningar på nära håll som gled laget ur händerna.

Halmstad har tidigare varit skickligt på att knyta duktiga spelare till sig från närområdet.
Men den här säsongen har laget missat spelare som kunnat tillfört HBK mycket.
Bland annat Jacob Orlov som fanns i Skövde och som nu gör succé hos Gefle och Mohamed Bangura som spelade för Värnamo och slagit igenom med dunder och brak hos AIK.
- Jag håller med om att vi borde kunna hitta fler spelare runtomkring. Men det handlar om resurser och kontakter. I Banguras fall ansåg vi dock att han skulle bli en för dyr chansning, även om det nu gick hem för AIK, säger tränaren Lasse Jacobsson till Hallandsposten.

Han vill också betona att HBK inte längre är ensamt i regionen att snappa upp unga talanger. Konkurrensen har hårdnat från andra klubbar.
- Men vi har ju samtidigt många unga spelare i laget som kommer från mindre klubbar. På samma gång ska man vara medveten om att lag som Helsingborg och IFK Götbeorg som tidigare köpte färdiga spelare, jobbar numera också på samma sätt som HBK, vilket har minskat utbudet på talanger.

Det finns också ett samarbete med Espanyol men som knappt har lett till några förstärkningar alls och de två tilltänka rann ut i sanden.
- Själva samarbetet är väldigt positivt. Men visst hade jag önskat att det hade genererat spelare också eftersom de inte hade kostat så mycket. Så det var synd att Juanjo och Pedraza valde att lämna Espanyol i stället för att komma till oss.

Halmstad är för tillfället på kvalplats till allsvenskan och möter Malmö FF i en svår bortamatch på måndagskvällen.

Publicerad 2010-08-23 kl 11:07
Annons
Annons
Annons