POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Bara 0-0 mot Albanien och Linderoth skadad

Efter stormatchen mot Frankrike i VM-kvalgenrepet blev det bara 0-0 mot Albanien på lördagskvällen.Nya 3-5-2-satsningen betalade sig alltså inte. Än värre blir slutresultatet med en skada på Tobias Linderoth.

? Nöjd är man inte. Men inte helt missnöjd heller, säger assisterande förbundskaptenen Roland Andersson.
0-0 i VM-kvalpremiären borta i Tirana och Lars Lagerbäck har ännu under alla sina år som förbundskapten inte förlorat en öppningsmatch i ett VM- eller EM-kval.
Men mållöst utan plus i kanten och en skada på Tobias Linderoth - som fick ge upp redan i sjätte minuten - gjorde aftonen i den albanska huvudstaden dyrbar.
Linderoths plats togs av mediafavoriten Sebastian Larsson.

Svenska mållägen fanns där men det är egentligen bara Zlatan Ibrahimovics stolpträff i första halvlek som riktigt etsat sig fast efteråt.
Visst, Daniel Majstorovic hade en nick i bra läge i första halvlek och Olof Mellberg fick en bra chans i andra men skottet smet utanför.

Samtidigt var Albanien inget oförmöget lag.
I slutskedet såg det olycksbådande ut vid några tillfällen och Albanien låg faktiskt närmast en öppningsseger.

? Vi hade såklart hoppats på att vi skulle kunna åka härifrån med tre poäng, men Tirana är inget lätt ställa att komma till och ta vinster, det har många lag fått uppleva, säger assisterande förbundskapten Roland Andersson till TV4.

? Nöjd är man inte. Men inte helt missnöjd heller. Först och främst möter vi ett väldisciplinerat lag som är bra. De har mycket folk bakom bollen, så det är svårt att skapa målchanser.

Roland Andersson fick höra lagkapten Henke Larsson instämma i hans syn på matchen.
- Det är inte idealiskt, men det är OK, säger Henke.

- De gör det väldigt svårt. De ger inte bort några ytor, säger Henke om det albanska landslaget som verkligen gick in med stora hjärtan i varje situation.

3-5-2 då?
Ja, förbundskaptenernas nya tankelek blev långt i från så bra som i Frankrike-matchen på Nya Ullevi nyligen. Den bilden delade alla experter efteråt.
Men assisterande förbundskaptenen Roland Andersson slog i från sig besvikelse och stod på sig:
? Jag tycker att det fungerade ganska bra. Framför allt när vi började få upp längre bollar i andra halvlek och testade deras backlinje på ett bättre sätt. När Zlatan vände ut åt kanterna skapade vi betydligt mer än i första halvlek, då vi spelade lite för kort.

Ola Gustavsson

Publicerad 2008-09-07 kl 02:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå