POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Bara 1-1 mot Torshavn för MFF: ”Inget vi gråter över”

Det skulle bli en överkörning. Det blev ”bara” 3-1 på två matcher. Det bekommer dock inte Malmö.
- Det är inget vi går och gråter över, säger Daniel Larsson.

Första matchen i Malmö slutade 2-0 till MFF. Ett hyperdefensivt Torshavn var totalt utspelat och segermarginalen borde ha varit större. Till kvällens retur hade Malmö därmed en trygg ledning. En ledning som man dock förväntades utöka på Färöarna.

Så blev det inte. Trots att man hade ett övertag stort sett hela matchen lyckades man rädda ett oavgjort resultat först på stopptid. Torshavn tog ledningen efter en frispark i den 70:e minuten, men Malmö kom tillbaka och kvitterade på stopptid genom Wilton Figueiredo.

Många hade förväntat sig att Malmö skulle vinna även returen och dessutom ha en större totalseger än 3-1 över två matcher. Anfallsstjärnan Daniel Larsson lägger dock inte någon större vikt på prestationen - utan fokuserar istället på avancemanget.

- Insatsen är inte bra i dag, men samtidigt så var det heller ingen jättefara. Vi ordnar upp det till slut. Efter deras mål tillåter vi inget mer och vi hade bud på fler mål än det vi fick, säger Larsson till FotbollDirekt.se.

Sett över de två matcherna - hur ser du på er prestation?

- Vi är vidare, det är det viktigaste. Det är två olika matcher mot två olika lag känns det som. Det var ganska så svårspelat i dag. Vi spelar på en konstgräsplan som känns som att den är från 93 någon gång, det är inte den inramningen vi är vana vid eller vill ha och det betydligt kallare här med.

- Vi har gjort vårt jobb tillräckligt, även om det inte var bra idag. Klart jag hade önskat att vi vann enklare, men det är inget vi går och gråter över.
Att man hade fel mental inställning till matchen är dock inget som Daniel Larsson vill känna igen sig i:

- Att motivera sig är inte svårt, det är CL-kval det handlar om, säger han.
I nästa omgång väntar skotska mästarna Rangers för Malmö.

Avancemang där och man är bara ett lyckat dubbelmöte ifrån Champions Leagues gruppspel. Larsson inser dock att det blir tufft att nå så långt:

- De (chanserna) är så klart små, men det är oerhört inspirerande att spela mot ett så stort lag. Det kommer bli fantastiskt roligt.

Hur ska ni rå på Rangers?

- Det vet jag inte riktigt ännu, vi får väl titta på det. Vi har inte råd att hoppa över matcher, vi har derbyt mot Helsingborg till helgen som är jätteviktigt.

 

Simon Soltan-Zadeh

Publicerad 2011-07-19 kl 22:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå