POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Bara 14 poäng på 14 matcher för ÖSK: ”Behöver förbättra vår statistik hemma”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från MFF-ÖSK.

MALMÖ. Förbättrar inte Örebro SK sitt poängsnitt så finns det risk för negativt kval i höst. På lördagen gjorde de dock en okej insats mot Malmö FF, även om det blev 2-1-förlust.
- Jag är besviken på resultatet, men ganska nöjd med prestationen, sa Axel Kjäll.

Snart har halva allsvenska serien spelats och Örebro SK har svårt att komma bort från bottenstriden. Trots några fina segrar, som AIK hemma, IFK Göteborg borta, och Östersund borta så har laget bara tagit 14 poäng på 14 matcher, vilket gör att de bara har några poäng till nedflyttningsplatserna. 

När Axel Kjäll efter matchen mot Malmö FF (förlust 2-1) fick frågan vad som behövde förbättras så blev svaret kort: 

- Spela bättre matcher. Det är det enkla svaret. Vi måste spela bättre. Vi behöver förbättra vår statistik hemma, och bibehålla vårt bortaspel. 

Laget har bara tagit fyra poäng på sju hemmamatcher i år, och de kommande matcherna är BK Häcken borta och Falkenbergs FF hemma. 

Generellt har ett poängsnitt på en poäng per match, det vill säga 30 poäng på 30 matcher, oftast gjort att lag har stannat kvar i allsvenskan, men det har funnits undantag. 2017 behövde J Södra kvala trots 30 poäng, och samma sak med Gefle 2014 (32 poäng) och Halmstad 2013 (31 poäng).

Det positiva i matchen mot Malmö FF var framför allt hur få stora målchanser de släppte till. 

- Jag är besviken på resultatet, men ganska nöjd med prestationen. 

- Vår matchplan handlade om att försvara ganska lågt, vara skicklig i omställningar, och vara med i matchen när det närmar sig slutet då matchbilden oftast öppnar upp sig. 

En annan av de positiva delarna var speltiden till de unga spelarna, som skötte sig bra. Då flera etablerade spelare saknades så fick Rodin Deprem sin blott andra allsvenska start, och även Arvid Brorsson och Jake Larsson var fortsatt i elvan. Alla tre har delvis fått chansen på grund av skadeläget i truppen.

Mot MFF kunde också både Agon Mehmeti och Martin Broberg hoppa in igen, efter att bägge missat stora delar av våren på grund av skador.

Publicerad 2019-07-07 kl 08:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå