"Bara domaren som inte ser att det är solklar straff"

2-1 till Häcken. Mjällbys kris blir allt djupare - men den här gången var det inte spelet som var i fokus, utan domaren.
- Det är beklagligt, dåligt av domaren, ryter Marcus Ekenberg.

- Det är beklagligt, dåligt av domaren som förstör chansen för oss att ta tre poäng, säger Markus Ekenberg till Canal Plus efter matchen.

Det var i den 82:a minuten som Adam Berner efter viss kalabalik framför mål lyckas få någorlunda kontroll på bollen. Häckens Tom Söderberg tappar balansen och i fallet drar han med sig Adam Berner som vill ha straff - något som han skulle ha haft, men domaren Jim Pettersson valde att fria.

Men i den 25:e minuten Häcken satte press på Mjällby. Efter att Robin Cederberg slarvat och tappat bollen till Josef Elvby som snabbt kunde driva ner till straffområdskanten och sätta in den mot mål. Ranégie vräker sig fram och trots uppvaktning från Mjällbys Patrik Rosengren gör han inga fel och sätter den bakom Mattias Asper.

I en övrigt tempofattig match skapades det ingenting framåt, framförallt inte för Mjällby. Offensivt sett var det inte mycket kreativt som skapades. I den 66:e minuten kom dock reduceringen. Pavel Zavadil slår en hörna - och Häckens Mattias Östberg nickar in bollen i eget mål efter att Mjällbys David Löfquist missat.

Femton minuter senare sker den omtalade straffsituationen. Mjällbys Markus Ekenberg är påtagligt arg när han intervjuas efter matchen.

- Vi jobbar hårt och får in 1-1 målet. Det är bara domaren som inte ser att det är en solklar straff. Det känns som att det ska vara straff, säger Markus Ekenberg till Canal Plus.

Som om olyckan inte vore nog - precis efter den solklara straffen får Häcken en frispark en bit utanför Mjällbys straffområde. Inhopparen Peter Nyström får tillslut bollen och lyckas ur en misstänkt offsideposition höfta in bollen.

- Jag tror jag får in bollen med höften, det är inte hands, kanske lite handen. Jag tycker i första halvlek är vi klart bättre, i andra tar Mjällby över och får lite turligt 1-1 och dom kanske ska ha en straff, säger Peter Nyström till Canal Plus.

Krisen är allt djupare för Mjällby. Ingen revansch mot Häcken - laget ligger fortsatt på nedflyttningsplats. Turligt nog förlorade Syrianska mot IFK Göteborg, så avståndet till fastare mark är inte enorm

Publicerad 2011-07-10 kl 19:14