Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Barça kan möta MFF och HIF: ”90 procents chans att de spelar i Sverige”

Barcelonas spelare som inte är med i VM behöver matchning – och det lutar starkt åt att det blir i Sverige. Antagligen blir det då mot Malmö FF som gärna vill möta storlaget för att fira sitt hundraårsjubileum.

Fotbollskanalen.se har tidigare berättat om Malmö FF:s intresse för att locka ett storlag till Swedbank Stadion i sommar då man gärna vill fira klubbens hundraårsjubileum med en ordentlig stormatch.

Klubbens önskemotståndare är Barcelona med före detta MFF:aren Zlatan Ibrahimovic i spetsen och tidigare i våras medgav man från Malmö-håll att man varit i kontakt med Barcelona i frågan, men att inga beslut var fattade.

Nu kommer det dock besked från Barcelona som säger att man med stor sannolikhet kommer att spela träningsmatcher i Sverige i sommar.

Barcelona vill att de stjärnor som inte spelar i sommarens VM i Sydafrika, däribland Zlatan Ibrahimovic, ska få matchträning och håller därför som bäst på att planera sommarens träningsspel.

Barcelona direktören Joan Oliver redogjorde på måndagen för klubbens planer och en match mot Malmö verkar vara nära.
- Det är 90 procents chans att det blir spel i Sverige, sade Oliver enligt Barcelonatidningen Sport.

Sport skriver vidare att det lutar åt två matcher varav den första som nästan är spikad kommer att spelas i Malmö. Till den andra matchen finns det ett par alternativ men Sport skriver att Helsingborg är det alternativ som ligger närmast till hands.

Båda Malmö och Helsingborg har som bekant Barcelona-koppling genom nuvarande anfallaren Zlatan Ibrahimovic och före detta anfallaren Henrik Larsson.

Hos Malmö FF ligger man emellertid fortfarande lågt vad gäller en eventuell match mot Barcelona.
- Jag kan inte kommentera något om det, säger MFF:s kommunikationsansvarig Per Welinder till fotbollskanalen.se.
Innebär beskedet från Spanien att ni i Malmö FF är närmare en match mot Barcelona än vad ni var tidigare i våras?
- Jag kan inte säga något mer än vad jag gjorde då. Vi vill jättegärna bjuda publiken på en match mot en riktigt stor klubb. Vi har jobbat på flera alternativ och ett alternativ som stängdes tyvärr var att Manchester United hade varit intresserat av att komma hit och spelat en träningsmatch inför en eventuell Champions League-final, säger Welinder.
- Så vi hade kunnat haft Manchester United här för träningsmatch då deras seriespel hade varit slut då och de ville ha matchning. Men så blev det inte, och det är såklart lite tråkigt.

Förutom spel i Sverige planerar Barcelona en turné i Asien där spel i Uzbekistan, Indonesien och Kina är de mest troliga alternativen, skriver Sport.

Publicerad 2010-04-13 kl 13:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons