Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Bärkroth hoppas stanna i Djurgården: ”Hade definitivt varit jättebra”

7v

STOCKHOLM. Nicklas Bärkroths kontrakt med Djurgården är på väg att gå ut.
Nu är framtiden oviss - men han hoppas att klubben vill ha kvar honom.
- Det hade definitivt varit ett jättebra alternativ, säger han till Fotbollskanalen.

I juli 2018 kom Nicklas Bärkroth till Djurgården och sedan dess har det blivit 21 allsvenska poäng (åtta mål och tretton assist). Efter säsongen går kontraktet ut och frågan är vad som händer då?

- Det är åtta matcher kvar och sedan sitter jag med ett utgående kontrakt. Vi får se vad som händer. Just nu är inget beslut taget. Det är oklart vad som kommer hända nästa år, säger han.

Den här säsongen har det blivit fyra mål och tre assist på 13 matcher från start och åtta inhopp. För en månad sedan skrev Expressen att Djurgården inte vill förlänga med Bärkroth - men själv säger han att det är inget som är bestämt.

ANNONS

 - Nej jag kan inte kommentera sådana uppgifter. Jag har haft dialog med Bosse och vad vi säger stannar mellan oss. Men det har varit en positiv tongång och jag kan bara fokusera på dialogen som jag har med klubben, säger han.

Vad har du fått för signaler från klubben?
- Vi har haft en lös dialog. Jag och Bosse (Andersson, sportchef) har pratat en del, men inget konkret kontrakt på bordet än så länge. Vi får avvakta och se vart det tar vägen innan man börjar titta på andra saker. Just nu är jag här och trivs väldigt bra.

- Det är ju några matcher kvar så det handlar om att ha huvudet på rätt ställe. Men det är klart att man vill ju ha en säkerhet inför nästa år.

Bärkroth har tidigare spelat i IFK Göteborg, Brommapojkarna, portugisiska Leiria, polska Lech Poznan och IFK Norrköping där han tog SM-guld 2015.

ANNONS

Hur är det att vara i den här situationen?
- Det är som det är, det är ju vanligt inom fotbollen. Till viss del är det ju ett utsatt läge men samtidigt känner jag att jag har presterat så bra under många år och jag håller fortfarande en hög nivå, så jag är inte speciellt orolig, men det är klart att det är lite nytt att man står här och inte vet exakt vad som händer nästa år, säger han.

Hoppas du vara kvar i Djurgården?
- Det hade definitivt varit ett jättebra alternativ, både för mig och för min familj. Vi trivs jättebra här. Så om det skulle dyka upp som ett alternativ så är det givetvis ett bra sådant.

Om det inte blir så, finns det intresse från andra klubbar eller är du stressad?
- Nej inte stressad. Det är ett nytt läge och det är klart att det är lite speciellt. Jag hade hellre vetat vad som händer nästa år. Men jag är ganska säker på att det kommer lösa sig och att det kommer att bli något bra.
ANNONS

Nicklas Bärkroth och hans sambo är båda från Göteborg. Men även om båda har ett starkt band till staden så finns det ännu ingen hemlängtan.

- Göteborg är alltid hemma för båda, men vi trivs väldigt bra med livet här i Stockholm, säger han.

Du kom ju fram i IFK Göteborg - har Blåvitt hört av sig?
- Nej.
Publicerad 2021-10-16 kl 14:00
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto