Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Bärkroth inför seriefinalen: "Det är mer press på MFF"

Foto: Scanpix

Det är IFK Norrköping som är i mest poängbehov.
Ändå lägger Nicklas Bärkroth över pressen på Malmö FF inför seriefinalen.
- Det är mer press på dem, säger Peking-yttern till Fotbollskanalen.

Under söndagen kan den allsvenska guldstriden mer eller mindre avgöras. Tvåan IFK Norrköping tar emot ettan Malmö FF med fem omgångar kvar. Inför matchen skiljer det fyra poäng mellan lagen.

Drabbningen på Östgötaporten är slutsåld sedan en tid tillbaka och det är upplagt för en rafflande seriefinal.

- Det här ska bli jättekul, säger Norrköpings yttermittfältare Nicklas Bärkroth.

Bärkroth menar att Peking ruskat av sig de två förlusterna mot Djurgården och AIK som man åkte på inför landslagsuppehållet.

- Absolut, förlora vet vi att man gör ibland. Det är inget som påverkar oss. Det gäller att rikta in sig på resten av matcherna. Det blir kul att mätas med serieledaren nu, det här ska bli skitkul.

- Det är ett antal matcher kvar nu och det handlar om att fokusera på rätt saker. Vi är väldigt bra på det. Det känns precis så som vi vill att det ska kännas nu. Att det börjar dra ihop sig är bara roligt. Sen får vi se vad vi står på för poäng när serien är slut.

Vad säger du om att matchen är slutsåld sedan flera veckor tillbaka?
- Det är fantastiskt roligt. Det är få förunnat det här. Vi har under en lång tid, med Norrköpings mått mätt, varit bortskämda med bra publiksiffror. Det är bara roligt, det är fotbollsfeber i stan och nu börjar supportrarna känna att det närmar sig. Det känns skitkul. Jag tror vi kan dra nytta av stödet vi har hemma.

Om vi ska tala klarspråk, måste ni vinna den här matchen?
- Måste... det måste vi inte. Men tänker man på förstaplatsen så blir det ett ganska stort glapp annars. Malmö är ett riktigt bra lag med många kvaliteter inom sig, så om vi inte vinner känns det som att det kommer bli betydligt svårare. Men måste vill jag inte använda, något kan ju hända. Vi ska göra allt vi kan för att vinna så att vi minskar gapet, så att det blir riktigt tajt igen. Det känns som att vi har mycket att vinna på söndag. Just den känslan tror jag är viktig.

Inför säsongen var det Malmö FF som hos de flesta var den stora favoriten till att vinna allsvenskan 2016, trots att IFK Norrköping vann förra året. Hur stor pressen är på Peking i guldstriden nu? Inte jättestor, menar Nicklas Bärkroth.

- Vi har visat gång på gång vad vi kan. Vi har sålt många spelare och fått skador på spelare men överlevt hela tiden, och vi har spelat jättebra fotboll. Det är mer press på Malmö, om jag uttrycker mig så. Men vi själva sätter press på oss själva. Vi vill vinna hela tiden.

Bärkroth har i år stått för ett mål och åtta assist i allsvenskan. Han menar att han trivs i matcher som den som väntar nu.

- Inramningsmässigt är det så klart det roligaste som finns och det största man kan uppleva i Sverige. Fotbollsmässigt passar det mig också väldigt bra att spela den här typen av matcher, mot lag som gillar att anfalla och gå framåt istället för att backa hem och täcka ytor. Det brukar vara så att jag får lite mer ytor offensivt och att det blir omställningar där jag har egenskaper som passar bra in.

Publicerad 2016-10-16 kl 07:35
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER