POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Bärkroth kan göra debut i nästa vecka - men får inte spela i EL-kvalet: "Tråkigt"

Foto: Bildbyrån/Dif Fotboll

Nicklas Bärkroth har lämnat Lech Poznan för Djurgården.
I nästa vecka kan 26-åringen göra debut i blårandigt - men i Europa League får han inte representera Djurgården förrän i ett eventuellt gruppspel.
- Vi har planerat för det, säger Dif:s sportchef Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Tidigare i dag stod det klart att Nicklas Bärkroth återvänder till allsvenskan, och att han har skrivit på för 3,5 år i Djurgården. Värvningen är Blårändernas andra i sommarfönstret, då man tidigare har värvat Erik Johansson från FC Köpenhamn.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är nöjd med att ha Bärkroth-värvningen i hamn.

- Vi har haft kontakt under en längre tid. Det har varit lite fram och tillbaka, men det är klart att jag är glad över att Nicklas nu är hos oss långsiktigt. Det är en väldigt duktig fotbollsspelare som vi har stora förväntningar på framöver. Det känns jättebra, givetvis, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Är det som ytter ni kommer att använda honom?
- Vi har många skickliga fotbollsspelare i vår trupp, det har vi visat. Han har haft en diskussion med mig och en med Özcan (Melkemichel, tränare). Sedan får vi se vilken position han spelar i när vi tar ut laget. Han har egenskaper som gör att han kan spela på lite olika positioner.

Bärkroth befinner sig just nu i Polen, och lär inte spela i helgens möte med Häcken på Tele2 Arena. I stället kan debuten komma veckan efter.

- Det rimliga är att han ska kunna göra flera träningar med laget och därefter vara spelklar mot Sundsvall, säger Bosse Andersson, och syftar på matchen som spelas på söndag i nästa vecka.

Bärkroth kommer dock inte att kunna spela i Djurgårdens Europa League-kval, då han i förra veckan fick göra ett inhopp för Lech Poznan i mötet med Prishtina i kvalomgång 1.

- Det är det som vi har planerat för. Vi vet att han spelade för Lech Poznan i torsdags, och det var en del i beslutet även om det var tråkigt. Men det förändrar inte det långsiktiga beslutet i att värva Nicklas Bärkroth, säger Bosse Andersson.

Men i ett eventuellt gruppspel får han spela?
- Ja, där ska han kunna vara med och spela. Vi har mycket tuffa matcher här nu, jag tror att vi kommer få se lite olika startelvor såväl i allsvenskan som i Europa League nu. Vi har en bredd och ska kunna hantera den tuffa perioden som kommer nu.

Publicerad 2018-07-18 kl 22:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå