POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

Barny talar ut om tunga halvåret: "Jag var inne i ett mörker"

Foto: Bildbyrån.

I somras bröt Junes Barny kontraktet med IFK Göteborg, därefter har det varit tyst kring mittfältaren.
Nu bryter han tystnaden.
- Jag lämnade fotbollen lite eftersom jag var så rädd över min hälsa, säger han till HD.

Inför fjolårets allsvenska plockade IFK Göteborg in mittfältaren Junes Barny, efter att han lämnat Hammarby då kontraktet löpt ut. Men redan efter en halvsäsong i Blåvitt valde parterna att bryta avtalet, efter önskemål från Barny själv.

30-åringen, som även tvingades till operation förra året efter en kollision med dåvarande lagkamraten Carl Starfelt, blev återställd först i höstas – och först nu, drygt ett halvår senare, bryter Barny den sju månader långa tystnaden.

- Folk har säkert trott att jag slutat spela fotboll. Det var ett medvetet val att logga ut. Jag lämnade fotbollen lite eftersom jag var så rädd över min hälsa. Efter skadan var jag sängliggande i tio dagar, jag låg och spydde i en vecka. När jag kom tillbaka dolde jag väldigt mycket för det fysiska teamet i Göteborg. Jag sa att jag mådde bra även om jag inte gjorde det, säger han till HD.

Barny berättar även att Blåvitt ville behålla honom, men att han inte var intresserad av att vara andravalet – då klubben tydligt signalerade att han skulle få tufft att peta Alhassan Yussuf.

- Jag hade spelat i tre klubbar på ett och ett halvt år. Min fru var höggravid och jag mådde inte bra, jag var så orolig över att inte få tillbaka känseln i ansiktet. Det blev för mycket för mig. Jag åkte hem till Helsingborg och landade.

Det snackades om andra allsvenska klubbar, skandinaviska lag och även en klubb från Azerbajdzjan – men själv ville inte Barny prata eftersom han inte visste vad som skulle hända. Kvar fanns även en oro hos mittfältaren, en oro över att käken knakade när han skulle le.

- Jag ska inte säga att jag har varit deprimerad, men jag har varit väldigt orolig över att aldrig bli återställd. Att samtidigt fokusera på fotbollen och kriga om en plats gick inte ihop. Jag var inne i ett mörker. Hur ska jag förklara? När en läkare säger att du kan ha kronisk smärta i ansiktet, att du kanske måste leva med det resten av livet och känna av det när du äter och dricker... då var jag riktigt rädd.

Men nu är hälsan tillbaka menar Barny, som är kontraktslös sedan i somras. För HD berättar 30-åringen att det har funnits förfrågningar "titt som sätt" de senaste månaderna, men att han i dagsläget inte vet om det blir spel i Sverige eller utomlands.

Publicerad 2020-02-05 kl 10:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå