POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Barsom startar fotbollsakademi

Abgar Barsom lämnade Örebro inför den här säsongen och hamnade i norska Fredrikstad som just nu gör succé i Tippeligan. För en vecka sedan gjorde Barsom sitt första mål och nu står det samtidigt klart att han startar en fotbollsakademi i Örebro för unga lovande fotbollsspelare.

David Beckham och flera andra fotbollsstjärnor har gjort det - startat fotbollsskolor. Nu är det dags för tidigare Djurgårdsstjärnan Abgar Barsom att göra detsamma. Barsom vänder sig till talanger mellan 12 och 18 år. Den 12- 15 juni blir "Barsom Football Academy" verklighet på Trängens IP.
- Det här en chans för unga spelare att få en bild av vad som krävs för att bli proffs. Örebro får fram många talanger som inte tar det sista steget, säger Barsom.

Ungdomar födda mellan 1990 och 1996 har nu chansen att anmäla sig till skolan genom Barsoms hemsida. Abgar håller i specialträningen och till sin hjälp har han bland andra Salar Yasin, ungdomstränare i Forward som har ett förflutet som spelare i ÖSK.

Jämte fotbollen innehåller skolan delar som psykologi, droger och alkohol, fairplay, kostlära, sömn och taktik.
- Det är i den åldern man kan få dem att välja om de vill bli fotbollsproffs eller bara fotbollsspelare. För många tar karriären slut där bara för att de inte vet hur stort steget är och vilka uppoffringar som krävs. Titta bara i min åldersgrupp där sju spelare kom med i pojklandslaget men där bara jag och Magnus Wikström gick vidare i karriären, säger Barsom.

- Jag har levt fotboll, och det är jag glad för i dag. Självklart missade jag en massa som tonåring. När mina polare gick ut på fredagar och lördagar satt jag hemma och när alla andra åkte på semester på sommaren så stannade jag hemma och tränade. Det är inte lätt att stå emot grupptrycket i den åldern. Jag var också på fester men för mig var det självklart att inte använda alkohol eller droger men jag blev också retad för det.

Barsom är övertygad om att underlag finns för att skolan ska bli framgångsrik. Redan nu kan "Abbe" lova en fortsatt satsning nästa sommar.
- Då kör jag troligtvis två skolor, en i Örebro och en i Södertälje, berättar han.

Publicerad 2008-05-25 kl 15:43
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå