Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bäst på försäsongen - Öster utmanar Hammarby och Örgryte

Öster är nykomling i Superettan och har på försäsongen visat att laget blir en uppstickare att räkna med. Laget har varit bättre än både Hammarby och Örgryte på försäsongen.

Hammarby, Örgryte, Syrianska, Assyriska, Landskrona, GIF Sundsvall... listan kan göras lång på lag i Superettan som har ambition att gå upp i Allsvenskan.
Men lagen ska inte tas för självklara kandidater, då det finns utmanare. Det lag som varit bäst på försäsongen är nämligen smålandska Öster.

- Det har gått helt okej men vi ska det med en nypa salt. Det viktiga för oss har varit att de flesta av de spelare vi haft skadade är tillbaka, säger veteranförsvararen Fredrik Bild till FotbollDirekt.se

Men det viktigaste är enligt Bild ändå att laget är tillbaka i Superettan.
- Det betyder jättemycket. Otroligt viktigt med en serieseger. Hade vi inte gått upp, hade vi nog börjat om riktigt rejält som förening. Avancemanget betyder ändå att vi kan göra en liten satsning.

Det borde väl ändå betyda en del att ni som nykomling redan visar att ni blir att räkna med?
- Man ska skynda lite långsamt ändå och om spelet stämmer och startelvan får vara hel, så har vi ett bra lag - absolut men det är ändå stor skillnad från ettan. Vi har ändå spelare som har rutin från spel på hög nivå i startelvan.

Vilka ser du som favoriter?
- Det är klart att Örgryte och Hammarby får bära ett litet favoritskap men det är inte bara att studsa tillbaka sådär direkt, utan det finns många fler lag som nog vill vara med och göra upp om det, som Assyriska och Syrianska. Landskrona och GIF Sundsvall blir säkert också att räkna med.

Öster har lagt mest pengar inför säsongen på en fin förstärkning i form av anfallaren Olivier Karekezi - en spelare som kommer att bli riktigt nyttig enligt Bild.
- Han har inte varit här speciellt mycket - än. Men jag har mött honom i Allsvenskan och han är absolut den anfallstyp vi har saknat i vårt lag.

Om man inte känner Öster mer ingående - ge oss en spelare att hålla ögonen lite extra på och som kan komma att få sitt stora genombrott...

- Vi har en innermittfältare, Jabu Mahlangu som är en väldigt duktig spelare och som kommer att bli en attraktion i Superettan.

Norrköping i premiären, det blir direkt till att bekänna färg för er...
- Det ska bli roligt att möta ett sånt klassiskt lag. Dessutom har jag spelat i klubben själv, så för mig blir det extra speciellt. Men det känns ändå som om vi slår ur underläge.

Publicerad 2010-04-07 kl 12:35
Annons
Annons
Annons