Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bästa allsvenska starten någonsin av HIF

Den bästa starten någonsin av ett allsvenskt lag! Helsingborg fortsätter att övertyga. På torsdagskvällen tog laget sin nionde seger via 2-1 mot Örebro.

Frågan är vad som kan stoppa Helsingborg i år? 2-1 mot serietrean Örebro i kväll, nionde segern på elva matcher, fortsatt obesegrade och fem poäng ner till tvåan Malmö. Helsingborgs inledning är faktiskt den bästa i allsvenskans historia.

- Ja, vi har haft en jättebra trend och klarat oss från skador. Men saker och ting kan förändras. Vi kör på fram till uppehållet och sen tar vi det därifrån, säger Christoffer Andersson till FotbollDirekt.se.

Mot Örebro fick Helsingborg en drömstart, mycket tack vare Christoffer Andersson. 1-0 slog han själv in på frispark efter elva minuter.
- En kalasträff. Jäkligt skönt att se den gå in, en bra start för oss.

2-0 kom av bara farten - en briljant lyftning av Andersson till Rasmus Jönsson som tog emot, höll undan och avslutade distinkt från nära håll.

- Det var en fin boll från mig, två lyckade aktioner på kort tid. Jag tycker vi gör en riktigt bra första halvlek, vi har bra bollbehandling och skapar trianglar i passningsspelet.

Bra utdelning för Helsingborg då laget endast hade två skott på mål, övriga nio gick utanför.

Efter 2-0-målet såg Örebro nästintill uppgivna ut, en minst sagt tung start. I första halvlek skapade de endast en och annan halvchans.
ÖSK bättre i andra och Paulinhos reducering kom inte oförtjänt, men närmare än så kom man inte och Helsingborgs seger får ses som rättvis.

- I andra halvlek blir det en mentalt spel. Örebro kände att de inte hade något att förlora och det blev lite scenförändringar, säger Christoffer Andersson.

- Efter deras mål blev det lite nervöst men jag tycker att vi fredade vårt mål på ett bra sätt. Vi skapade också tillräckligt bra chanser för att punktera matchen.

Glädje i Helsingborg såklart men Andersson är ändå lite nervös - inte för det fotbollsmässiga men för hans mustasch.
Han och lagkamraterna Erik Edman och Mattias Lindström har nämligen odlat varsin mustasch som en hyllning till sin forne lagkamrat Olafur Skulason och så länge som Helsingborg är obesegrade stannar mustascherna.

- Om vi är obesegrade fram till uppehållet måste vi ha kvar dem under semestern och det är inte så kul, säger Andersson.

Vad väljer du helst - obesegrad fram till uppehållet och mustasch under semestern eller tvärtom?

- Helt klart mustasch under semestern. Men det finns ett alternativ också att vi rakar av dem till semestern och odlar nytt när serien drar igång igen. Vi ska diskutera det.

Publicerad 2010-05-06 kl 23:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons