POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Batan: ''Målet är en utländsk klubb''

Han är utlånad till Assyriska, har ett år kvar på kontraktet med Djurgårdens IF, men Stefan Batan drömmer en ny utmaning - att bli utlandsproffs.

- Varje match är som en cupmatch för mig just nu. Först slåss vi för en allsvensk plats och sedan vill jag prestera om några utländska klubbar är här och kollar. Att komma utomlands är mitt mål, säger Batan till FotbollDirekt.se.

I november 2005 skrev Stefan Batan på ett fyraårsavtal med Djurgården, men fotbollslivet hos blåränderna blev aldrig vad han hoppades på. Totalt har det blivit 41 allsvenska framträdanden med DIF - däremot är bara 14 av dem från start. Nu är Batan tillbaka där allt började. Hos Assyriska börjar han få tillbaka självförtroendet och dessutom är han given från start i varje match.

- Jag har ett år kvar på mitt kontrakt med Djurgården och kommer jag tillbaka så kommer jag ha bättre självförtroende, säger Batan.

Men innan Stefan Batan behöver fundera på var han ska spela fotboll 2009 så ska han vara med om att föra upp Assyriska i allsvenskan - precis som han gjorde för fyra år sedan. Om 23-åringen jämför de båda upplagorna av Assyriska vinner årets trupp.

- Vi var bra även då, men det här laget är snäppet vassare. Nu har vi mer meriter och rutin - förhoppningsvis blir det en fördel. Göran Marklund och Martin Åslund är rutinerade. Dennis Östlundh, var med då också, men både han och jag har mer rutin nu.

I dagsläget ligger Assyriska tvåa och innehar den andra direktplatsen till allsvenskan. Om en vecka väntar seriefinal mot Örgryte.
- Den är hur viktig som helst för oss. Vi kan inte hoppas på att lagen under oss ska torska.

Hur mycket snackas det allsvenskan just nu? - Hela tiden. Vi är med och slåss där uppe och givetvis ska vi ha den målsättningen. Samtidigt måste vi ta en match i taget, svarar Stefan Batan.

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-09-09 kl 12:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå