Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Baxter mer än bara PR för AIK

Det har varit tyst om Stuart Baxter. Mest har han sett ut som en PR-kupp för AIK. I själva verket har han redan fått stor betydelse.
- Men det viktigaste är att jag använder mig av mina assisterande tränare i första hand. Det är vi som gör jobbet dagligen, säger Alm.

När Stuart Baxter tidigare i vinter tackade ja till AIK så gjorde han det överraskande inte som tränare, manager eller sportchef - istället bestämde han sig för att göra comeback i Solnaklubben som mentor.

Men sedan i mitten av december har Baxter inte gjort något väsen av sig.
AIK:s försäsong har börjat bra och det är enbart Andreas Alm och Nebojsa Novakovic som synts utåt.
Men Baxter figurerar flitigt i kulisserna som mentor till Alm och rådgivare överhuvudtaget till lagledningen i övrigt. Så redan är han mer än en välregisserad PR-kupp i den nysatsning AIK började efter förra säsongen.

- Han var på Karlberg som senast i går och vi har kontakt emellanåt på både telefon och mejl, berättar Andreas Alm för FotbollDirekt.se och visar snabbt vilket stort värde han sätter på den satsning AIK gjort genom att avlöna den skotske tränarprofilen.

- För mig är det absolut viktigaste att först och främst tömma övriga tränare i ledarteamet på kompetens: Nebojsa Novakovic, Christer Swärd, Lee Baxter och Johnny Nilsson. Det är dem jag jobbar med varje dag. Det är jag och Stuart rörande överens om och det har jag även förklarat för spelartruppen. Så att allt sker i rätt ordning. På så sätt hoppas jag även att vi kan använda Stuart på bästa sätt, säger Alm.

Men redan har han alltså hunnit få stor betydelse för Andreas Alm.
Nu har AIK:s nye tränare redan från start varit övertygad om Baxters värde och han har inte blivit det minsta besviken.

- Jag visste redan innan att det fanns förutsättningar för att det ska kunna bli bra. Det är dock för tidigt att utvärdera, det ska gå mycket mer tid innan vi gör det.

Vad slår dig mest med honom - vilket intryck är som allra starkast?
- Vilken skicklig instruktör han är som tränare - men det visste jag ju från innan när jag hade honom som tränare - och så hans oändliga passion för fotboll och att utvecklas.

Kan det bli ännu mer av Baxter i AIK längre fram?
- Det vet jag inte. Först ska vi se till att formerna för detta samarbete blir de bästa.

Drömmer du om att få in honom på heltid i någon form i klubben?
- Jag är dålig på att drömma och fantisera, mitt jobb är att göra bra saker för AIK. Även när det gäller detta.

Publicerad 2011-03-07 kl 17:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons