Bedoya nära spräcka negativ ÖSK-svit

Så nära Örebro-seger det var mot IFK Göteborg. Men Alejandro Bedoyas drömkanon träffade i ribban. ÖSK bara milimeter från första bortasegern mot Blåvitt under 2000-talet.

Förutsättningarna för en bortavinst såg bättre ut än på bra länge.
Ett IFK Göteborg i krisläge mot ett Örebro i toppform. Men det skulle ändå inte räcka för ÖSK. 0-0 mot ett allt stabilare Göteborgs-lag på Gamla Ullevi.

- Vi ville verkligen vinna den här matchen också, säger Örebros tränare Sixten Boström efter matchen.
- Men det här var vår första oavgjorda match den här säsongen så vi får nog vara nöjda med oavgjort.

ÖSK lyckades alltså inte bli kvitt sitt bortaspöke mot Blåvitt men Sixten Boström hade ändå en hel del att glädjas åt.
Fem segrar på sju matcher och nu en poäng borta mot en på uppåtgående guldfavorit.

Närmast mål var Örebro när amerikanen Alejandro Bedoya i den 81:a minuten fick en drömträff som överraskade Kim Christensen - en boll som tog i överliggaren.

0-0 till trots - Boström var väldigt belåten med att laget lyckades prestera på den undermåliga mattan.
Speciellt i den andra halvleken kunde laget lika gärna befunnit sig på konstgräset hemma på Behrn Arena.

- Vi visar ändå att vi kan spela på vilket underlag som helst. Både konstgräs och naturgrus som det var i dag, säger Boström.

Trots att Göteborg var mest skottvilligt saknades riktig spets framåt.
Mycket riktigt var således tränaren Jonas Olsson besviken över offensiven, men desto mer nöjd med lagets återvunna stabilitet.

- Det är för många matcher där vi inte gör mål framåt. Men samtidigt är vi stabila bakåt, och det är viktigt.